Ponta: Cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au încă titlul de doctor nu vor fi dați afară în acest an

Ponta: Cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au încă titlul de doctor nu vor fi dați afară în acest an

Premierul Victor Ponta i-a cerut Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să amâne cu un an aplicarea prevederii conform căreia cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au titlul de doctor să fie dați afară din sistem de la 30 septembrie 2015.

”Legea nu a fost una realistă și înțeleg că toți rectorii v-au cerut asta. În loc să-i dăm afară aș spune că ar trebui să-i pregătim mai bine”, a completat Ponta în ședința de guvern.

Anterior, Cîmpeanu declarase că ”legea nu este întotdeauna în coerență cu dorința de dezvoltare și uneori nici cu logica”.

Ministrul mai afirmase că se remarcă deja o scădere a numărului de cadre didactice tinere din universități, de la 30% la nivel național în 2010, la 17% la începutul anului 2015.

În acest context, ”ieșirea din sistem a acestor tineri colegi fără titlu de doctor va afecta și mai mult proporția cadrelor didactice tinere ce activează în învățământul superior și asta, în ultimă instanță, dacă nu găsim soluții, și nu este ușor de găsit, va afecta dezvoltarea în ansamblu a învățământului superior din România”, a mai afirmat Cîmpeanu.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”