Prahova: Camioane oprite de DN 1A, din cauza zăpezii abundente. Ninge fără încetare în 20 județe din centrul și sud-vestul țării

Prahova: Camioane oprite de DN 1A, din cauza zăpezii abundente. Ninge fără încetare în 20 județe din centrul și sud-vestul țării

Mai multe camioanesunt oprite, miercuri, pe DN 1A, din cauza traficului rutier îngreunat de condițiilede iarnă,informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.
De la km 156 – (zona Fabricii de Apă) până la km 159 se circulă în condiţii de iarnă, pe acest tronson fiind oprite voluntar, fără a avea probleme tehnice, patru autotrenuri care au recurs la această variantă pentru a preveni eventuale probleme în trafic, relatează agerpres.ro.

Traficul în zonă este redus şi se circulă fără probleme pe lângă aceste TIR-uri. Drumarii acţionează cu material antiderapant, iar poliţiştii rutieri se află la faţa locului.

Anterior, au fost semnalate probleme pe DN 1, unde de asemenea se circulă în condiţii de iarnă.Ningefără încetare în 20 județe din centrul și sud-vestul țării, aflate în acest moment sub cod galben de vreme rea.

Probleme pe șosele din cauza ninsorilor. Ninge abundent în Brașov

În județul Brașov a nins abundent în ultimele ore, iar stratul de zăpadă a ajuns la 20 de centimetri. Sunt blocaje în trafic, iar utilajele de deszăpezire fac față cu greu. „Suntem în alertă”, a spus prefectul județului, Cătălin Văsîi. Ninge și în județele Sibiu, Harghita, Mureș și Covasna.

Cătălin Văsîi a declarat, pentru Digi24, că a mai nins în luna aprilie și se aștepta la asta, motiv pentru care contractele cu firmele de deszăpezire nu au fost încheiate.

Acesta a precizat că nu sunt drumuri blocate, dar se așteaptă să ningă și după ora 18.00 când expiră codul galben emis de meteorologi.

„Suntem în alertă. (…) Avem acum 50 de utilaje, dacă va fi nevoie, suplimentăm”, a declarat prefectul.

„Sunt probleme, blocaje în trafic, utilajele sunt prezente, dar se ocupă de deblocarea tirurilor care au fost luate prin surprindere. În Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna acționăm cu 60 de utilaje. (…) Nici noi nu putem face minuni, cerem șoferilor înțelegere și să circule prudent. Dacă pot, în aceste zile să evite complet deplasările în zona montană. DN1 și DN 73 sunt singurele cu probleme, au fost și pe DN74, pasul Rucăr-Bran”, a declarat, pentru Digi24, și Robert Eleckes, purtătorul de cuvânt al Direcției de Drumuri Brașov.

Vreme va fi rece până spre finalul săptămânii

Temperaturile maxime de miercuri, 7 aprile, vor fi cuprinse între aproximativ 0 grade, în depresiuni, și circa 12 grade în extremitatea de sud și sud-vest a teritoriului, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM. În direct pe B1 TV, marți, ea a precizat că vremea rece va dura până spre sfârșitul săptămânii, dar „sunt semnale că de vineri vremea se ameliorează și se încălzește treptat”.

„Vorbim de temperaturi maxime mâine, de exemplu, ca să vă faceți idee, cuprinse undeva între 0 grade în depresiuni și cel mult 11-12 grade în extremitatea de sud, de sud-vest a teritoriului. Această vreme rece, de altfel, va ține până spre sfârșitul săptămânii. Nopțile, mare atenție, vor fi foarte reci, cu temperaturi preponderent negative. Sunt semnale că de vineri vremea se ameliorează și se încălzește treptat”, a declarat Alina Șerban în cadrul jurnalului de știri prezentat de Irina Petraru.

„Într-adevăr, vreme capricioasă, cu schimbări semnificative de la o zi, la alta, pentru că, așa cum văd toți locuitorii din sudul și estul teritoriului, la această oră avem o vreme frumoasă, caldă, cu temperaturi ce vor urca astăzi la valori de 17-18 grade – mâine, o schimbare majoră în acest zone. În primul rând, răcire bruscă, temperaturile nu vor urca mai mult de 10-11 grade. Toate acestea, sub influența unui front atmosferic rece, care va traversa teritoriul țării noastre. În această după-amiază și la noapte, îl vom regăsi în jumătatea de nord-vest, iar spre dimineață și prima parte a zilei de mâine și în regiunile sud-estice”, a mai spus Alina Șerban.

Meteorologul a explicat că, pentru că vorbim de aer rece, precipitațiile vor fi în formă lichidă inițial, dar se vor transforma rapid în lapoviță și ninsoare, mai ales în sud-vest, în centru, în nord-est, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în jumătatea nordică a Moldovei, acolo unde se va depune și strat de zăpadă local chiar moderat și în zonele montane în mod deosebit, acolo unde stratul de zăpadă va fi chiar mai consistent, cu precădere în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`