Elena Udrea este extrem de cunoscută în România, dar cine s-ar fi așteptat ca o prăjitură să-i poarte numele?!
Fie că e Crăciun, Paște sau o simplă duminică, prajiturrilede casă sunt nelipsitede pe masa românilor.
Mai nou, a apărut o rețetă de prăjitură numită „POȘETA ELENEI UDREA”.
Iată cum se prepară.
Blat cacao:
5 oua
5 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
3 lg ulei
Crema :
4 oua
200 g zahar
4 lg lapte
200 g unt
1 fiola esenta de vanilie
500 g biscuiti Biskrem cu crema de cacao
200 ml cafea espresso tare neindulcita
Glazura:
200 g ciocolata alba
2 lg unt
2 lg lapte
50 g ciocolata neagra topita
Mod de preparare:
Blat cacao : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.
Crema : ouale intregi cu zaharul le batem cu telul, apoi adaugam laptele si punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca mai subtire. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatra camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lg treptat din crema de oua racita, apoi esenta de vanilie. Crema o impartim in 2.
Glazura : ciocolata alba cu untul si laptele le punem intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o intindem peste prajitura. Peste glazura trasam linii de ciocolata neagra topita, apoi cu o scobitoare trasam invers liniile.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.