Prima localitate din România care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei

Prima localitate din România care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei
Foto simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Localitatea Mărgău, din județul Cluj, e prima care intră în scenariul roșu, în valul patru al pandemiei de coronavirus, după ce rata de infectare a ajuns la 5,58 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat scenariul roșu, informează Ziua de Cluj.

Scenariu roșu într-o localitate din Cluj, din cauza infectărilor cu coronavirus

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a stabilit luni, prin Hotărârea cu numărul 162, că începând de marți, 24 august, vreme de 14 zile, în comuna Mărgău se aplică măsurile aferente scenariului roșu.

Astfel, activitățile în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole sunt interzise, la fel și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private.

Nu pot avea loc nici evenimente private, precum nunțile și botezurile.

Activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber sunt, de asemenea, interzise. La fel și cele în baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc.

Restaurantele și cafenelele care funcționează în interiorul clădirilor își încetează activitatea. Ele pot vinde produse doar dacă nu sunt consumate în spațiul respectiv. Restaurantele și cafenelele din interiorul unități de cazare și terasele acestora pot funcționa, dar doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

La nivel național, numărul infectărilor a ajuns la 1.091.340. S-au vindecat 1.052.055 de persoane, dar 34.425 au murit.