Singurul centru de vaccinare non-stop din țară nu funcționează noaptea. Care este motivul

Singurul centru de vaccinare non-stop din țară nu funcționează noaptea. Care este motivul
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Acum trei săptămâni a fost inaugurat, în Timișoara, singurul centru de vaccinare anti-COVID non-stop din țară. Non-stop doar pe hârtie. În fapt, centrul nu funcționează pe timp de noapte pentru că oamenii nu se pot programa pe platformă după ora 20.00.

Singurul centru de vaccinare non-stop din România nu funcționează non-stop

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean din Timișoara, acolo unde se află centrul, specialiștii STS și cei ai CNCAV le-au spus că lucrurile se vor corecta începând din 13 sau 14 aprilie. Până atunci, pot fi imunizați după ora 20.00 doar cei care se află pe listele de așteptare și nu reușesc să fie vaccinați în timpul zilei.

„După ora 20.00, in general, vin cei care nu au apucat să se vaccineze peste zi, cei care erau pe listele de așteptare. Conform raportului pe care îl avem întocmit pentru săptămâna trecută, cei mai mulți dintre oameni au venit să se vaccineze până în ora 21.00, iar cel mai mare numar de oameni care au venit dupa ora 23.00, într-o singura noapte, este de de 18”, a explicat Raul Patrascu, managerul Spitalului Județean din Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Dacă va functiona non-stop, centrul va putea să imunizeze 480 de oameni într-un interval de 24 de ore.

Peste 2,2 milioane de persoane, vaccinate anti-COVID. Șeful CNCAV vorbește despre creșterea capacității de imunizare

Potrivit celor mai recente date privind evoluția campaniei de imunizare, prezentate duminică seară de CNCAV, în România au fost vaccinate până acum 2.286.546 de persoane, din care 1.412.787 au primit inclusiv rapelul.

Joi urmează să ajungă în țară, mai devreme decât era anticipat, și prima tranșă din vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson. Este vorba despre 60.000 de doze. Spre deosebire de celelate administrate până acum, acest vaccin se distribuie într-o singură doză.

Duminică, medicul militar Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat că, începând de marți, vor fi administrate 80.000 de doze pe zi.

„Începând (…) de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a afirmat Gheorghiță.