Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la școală: Dorim să fie testaţi toţi elevii cu simptome şi toţi contacţii direcţi ai acestora

Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la școală: Dorim să fie testaţi toţi elevii cu simptome şi toţi contacţii direcţi ai acestora
Foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat,la TVR1,cătestarea în unităţile didactice este „un factor favorizant, nu o condiţie restrictivă”. Alt factor important pentru reluarea cursurilor este și untrend epidemiologic descendent.

„Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante, invazive, considerate, sau non-invazive, să fie testaţi toţi elevii care prezintă simptome şi toţi contacţii direcţi ai acestor elevi. Acesta este grupul-ţintă pentru o testare corect orientată. Pentru asta este nevoie de utilizarea mai multor tipuri de teste pentru că în multe dintre şcolile din România personalul medical lipseşte. Gândiţi-vă că DSP-ul dintr-un judeţ ar trebui să meargă rapid, în timpul celor patru ore de curs, într-o şcoală dintr-o localitate care este la 50-60-70 de kilometri. Sunt lucruri greu de realizat fără achiziţia unor teste care să poată fi administrate altfel decât de personal medical”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la TVR, potrivit news.ro.

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Sorin Cîmpeanu: Cursurile se vor relua după vacanță pe baza acelorași scenarii

PreședinteleKlaus Iohannisa discutat, joi, cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu,despre sistemul educaţional, precum şi modalitatea de derulare şi de finalizare a anului şcolar 2020-2021, în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la procesul de învăţământ.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, se arată încomunicatul de presăal Administrației Prezidențiale.

PreședinteleKlaus Iohannis„a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.”

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul de presă.

O altă temă de discuţie a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar.

În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educaţiei va stabili metodologia şi criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`