Sorin Cîmpeanu: În buget se regăsesc 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei. Naveta elevilor trebuie să se facă în baza unor reglementări legale

Sorin Cîmpeanu: În buget se regăsesc 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei. Naveta elevilor trebuie să se facă în baza unor reglementări legale
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în bugetul ministerului prevede suma de 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor.

“În bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor. Naveta elevilor trebuie să se facă în baza unor reglementări legale, nu a putut fi aplicată până acum, avem acest proiect de Ordonanţă pe agenţa şedinţei de Guvern de astăzi pentru că nu au fost reglementate tarifele pentru a fi decontabile trebuie să fie reglementate, trebuie să fie în cadrul legal”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro.

Guvernul are miercuri spre adoptare decontarea transportului pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă, prin care elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, pe durata cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, în limita a 50 km.

„Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi”, arataproiectul de OUG.

„Decontarea cheltuielilor de transport, pe baza documentelor emise de operatorii de transport rutier, pentru facilităţile de transport acordate elevilor, se asigură la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, până la limita de 50 de km, suma de 30 de lei /lună se suplimentează cu 3 lei pentru fiecare kilometru/lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare”

Ultima oră