Speranță pentru lumea medicală. Un produs anti-țânțari, eficient în neutralizarea COVID-19

Speranță pentru lumea medicală. Un produs anti-țânțari, eficient în neutralizarea COVID-19

Un spray împotriva ţânţarilor, ce are la bază o substanţă activă provenită din eucalipt, s-a dovedit eficient în neutralizarea virusului COVID-19, se arată într-un studiu al Ministerului britanic al Apărării britanic, scrie bromsgrovestandard.com.

Un spray anti-țânțari poate anihila noul coronavirus

În testele clinice, produsul anti-insecte Mosi-guard Natural, care conţine citriodiol, derivat din uleiul esenţial de eucalipt (eucalyptus citriodora), a fost aplicat direct pe SARS-CoV-2 sub formă de picătură, precum şi pe o „piele sintetică” din latex.

În ambele cazuri, acesta s-a dovedit eficient împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Studiul a avut drept scop să servească ca bază pentru alte organisme ştiinţifice angajate în cercetarea virusului şi a posibilelor soluţii”, afirmă Ministerul britanic al Apărării într-un comunicat.

Primul medicament pentru COVID-19 realizat din plante, în India

La începutul lunii iunie, cel mai mare producător de medicamente din India, Sun Pharmaceutical Industries Ltd., a demarat o serie de studii de laborator pentru primul medicamentpentru COVID-19realizat din plante, scrie Hindustan Times.

„Terapia AQCH”, creată inițial pentru a trata dengue, „a demonstrat un efect antiviral larg” în testele de laborator împotriva coronavirusului, fapt ce dă speranță lumii medicale, mai ales că India este o țară cunoscută pentru realizarea versiunilor ieftine ale medicamentelor dezvoltate în alte țări.

Acesta este primul medicament pe bază de plante permis pentru teste clinice.

Rusia testează deja al doilea vaccin anti-coronavirus

După ce Vladimir Putin a anunțat pe 11 august că oamenii de știință din țara sa au dezvoltat primulvaccinîmpotriva nouluicoronavirus, zilele trecute Rusia a anunțat că ar fi dezvoltat deja un al doilea vaccin anti-COVID, intitulat EpiVacCorona.

Potrivit Vector, centrul rus de cercetare în virusologie şi biotehnologie, acesta a fost testat deja pe 57 de voluntari, iar rezultatele preliminare sunt încurajatoare. Mai mult, efectele secundare ale primei versiuni ar fi fost eliminate.

Testele clinice vor fi finalizate în septembrie 2020. Oficialii din Rusia speră ca noul vaccin să fie înregistrat până în luna octombrie, iar începând cu luna noiembrie acesta să și intre în producție.

După înregistrarea oficială a primului vaccin contra coronavirusului din lume, dezvoltat de Institutul de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reacţionat, punctând că „precalificarea şi omologarea unui vaccin trebuie să urmeze proceduri riguroase”, a declarat Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, scrie Reuters.

Și Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, se îndoiește că Rusia ar fi dezvoltat deja un vaccin eficient contra virusului COVID-19, notează BusinessInsider.

„Să dezvolţi un preparat nu e acelaşi lucru precum e să demonstrezi eficienţa şi siguranţa lui. Am mari dubii că ei (ruşii) au făcut asta”, a declarat epidemiologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`