Știai că fertilitatea este influențată de alimentație. Uite ce să consumi în perioada de preconcepție

Știai că fertilitatea este influențată de alimentație. Uite ce să consumi în perioada de preconcepție
foto:suntmamica.ro

Dacă vrei săconcepiun copil ar trebui să acorzi o atenție sporită obiceiurilor tale culinare. Astfel este indicat sămănânci mai multe legume și fructe, să renunți la junk food, săconsumi suficiente cereale integrale precum și lactate sanatoase fără a uita săiei suplimente cu vitamine prenatale, potrivit sfatulpărinților.ro

Dacăpânăacum câțiva ani se credea cășansele unei femei de a ramane însărcinatăscad drastic dupa vârsta de 30 de ani, noile cercetări dezvăluie concluzii și mai îngrijorătoare: se pare căfertilitatea începe săscadăchiar mai devreme, undeva în jurul vârstei de 27 de ani.

Specialiștiisustin, că pentrua concepe un copil nu e doar despre a face sex mai des, îndeosebi în perioada fertilă.

Alimentaţia este unul dintre cei mai importanţi factori care trebuie luaţi în considerare în cazul cuplurilor care se confruntă cu problema infertilităţii. În acest sens, o dietă echilibrată este foarte importantă în procesul de îmbunătăţire şi fortifiere a sistemului imunitar.

Pentru stimularea fertilităţii masculine şi feminine se recomandă consumul de alimente proaspete, fructe şi legume. Mai mult decât atât, există o serie de alimente care, datorită substanţelor nutriţionale din compoziţie, sprijină şi stimulează funcţionarea optimă a procesului reproductiv:

Fructele de Goji– acestea ajută la eliminarea radicalilor liberi şi stimulează imunitatea.Fructele de goji sunt recunoscute de terapeuţii asiatici ca fiind un stimulent al fertilităţii.

Avocado– “Avocado este considerat de mulţi nutriţionişti "fructul fertilităţii". Datorită conţinutului bogat de vitamina E, consumul lui ajută la reglarea ovulaţiei şi la producerea mucusului cervical, esenţial în procesul concepţiei” potrivit csid.ro

Laptele și iaurtul nedegresat.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard, femeile care consumălactate nedegresate au mai puține probleme cu ovulația, datorităaportului de calciu. Ideal ar fi să consumi un total de 1000 de mg de calciu pe zi. Dacă te numeri printre persoanele care suferî de intoleranță la lactoză poți încearca soia, tofu, legume verzi și sucuri fortificate.

Carne ușoara de curcan, pui și vită.

Acestea conțin fier, un nutrient important pentru conceperea unui copil. Studiile aratăcăfemeile cu suficient fier în organism tind săfie mai fertile decât cele care au deficiențe. Poți consuma cam douăporții din aceastăcarne pe zi, dar nu exagera,un exces de proteine poate duce micșora fertilitatea. Dacăești vegetariană poți să îți iei proteinele din plantele precum quinoa sau tofu.

Somon.Acizii grași dintr-o varietate de pești ca somonul, sardinele și heringul sunt nutrienți ce ajutăla creșterea fertilității, deoarece regleazăhormonii reproducători, cresc circulația la nivelul organelor reproducatoare și reduc și stresul. Dacă nu ești consumatoare de pește poți opta pentru seminte de in, nuci, avocado sau suplimente.

Fructele si legumele proaspetesunt importante pentru că sunt o sursăexcelentăde antioxidanți, care mențin sănătatea generalăa organismului, dar și a sistemului reproducator. Fructele și legumele sunt bogate în acid folic, care ajutăla prevenirea defectelor de naștere. Citricele îmbunătățesc ovulația și ajutăovulul săse desprindăde ovare.

Cafeaua scade cu 26% șansele de a rămâne însărcinată, așa că trebuie să ai mare grijă și la acest aspect. De asemenea trebuie să elimini orice sursă de alcool și tutun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)
11:45 - Joi se judecă cererea privind suspendarea documentelor desecretizate ale SRI, SIE, MAI și STS. Călin Georgescu este reclamantul
11:28 - Klaus Iohannis, după decizia Consiliului JAI privind aderarea deplină la Spațiul Schengen: „Direcția europeană rămâne singura cale reală de dezvoltare, iar toate forțele politice democratice au obligația de a lucra împreună pentru a păstra nealterat acest parcurs”
11:20 - Consiliul JAI a aprobat aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2025
11:15 - Casele de pariuri refuză să le dea înapoi banii jucătorilor care au pariat pe alegerile prezidențiale
11:13 - Fotovoltaicele, extrem de vulnerabile la atacuri cibernetice. Reţeaua energetică a Europei este în pericol
10:53 - OMV a rupt contractul cu Gazprom. Acesta ar fi trebuit să ruleze până în 2040
10:49 - Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită / DNA îl acuză că ar fi primit bani, produse alimentare și produse cosmetice de la furnizori de servicii medicale