STUDIU: Tinerii şi persoanele sănătoase pot avea complicații pe termen lung, după infectarea cu Covid-19

STUDIU: Tinerii şi persoanele sănătoase pot avea complicații pe termen lung, după infectarea cu Covid-19

Persoanele tinere, care nu au alte boli și nu au avut o formă severă de COVID-19, pot avea probleme la nivelul organelor,chiar și după câteva luni de la momentul infecției, scrie The Guardian, potrivitun studiu britanic.

Forma bolii a fost numită ”Covid pe termen lung”. Studiul aratăcă peste 60.000 de britanici manifestă acestă formă.Aceștia rămân cu oboseală prelungită, durere, dificultăţi de memorie şi respiraţie.

Studiulse numeşte Coverscan şi este realizat pe 500 de tineri care nu au probleme importante de sănătate.

Rezultatele preliminare ale studiuluimai aratăcă 70% din pacienţii infectaţi rămân cu anumite complicațiila nivelul inimii, ficatului, plămânilor şi pancreasului, după patru lunide la momentul infectării.

„Vestea bună este că afectarea organelor este una uşoară, dar cu toate acestea, pentru 25% din pacienţi sunt implicate mai multe organe.” a declarat Amitava Banerjee, cardiolog şi profesor asociat la University College London, potrivit Adevarul.

„Este important să aflăm dacă această afectare se diminuează sau există vreun grup pentru care ea poate deveni gravă”, mai spune aceasta.

În unele cazuri,complicațiile la nivelul inimii sau a plămânilor au dus la probleme de respiraţie, în timp ce afectarea ficatului sau a pancreasului au dus la semne gastroenterologice.

Însă, studiul nu a demonstrat 100% că organele sunt afectate din cauza simptomelor continue.

Rezultatelenu au fost încă evaluate ştiinţific de specialişti independenţi.

Medicul susține că niciunul dintre pacienţii examinaţi nu a fost scanat înainte de a avea Covid-19.

Vârsta medie a participanţilor a fost de 44 de ani.

Pacienţii Covid-19 vor fi monitorizați, iar realizatorii studiuluivor analiza și oamenii care au avut alte infecţii virale, precum gripa, pentru a putea face o comparaţie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor
19:53 - De ce s-a îngrășat chef Sorin Bontea în ultima vreme: „Mi-e foame de aș mânca și pietre”
19:24 - Bărbat de 73 de ani, dat dispărut în Capitală. Ultima oară a fost văzut în zona Pantelimon
19:13 - MAE: Se confirmă cetăţenia română a unei persoane reţinute în aşa-zisa republică Abhazia. Reprezentanţii ministerului continuă demersurile pentru a acorda asistenţa consulară
18:41 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 decembrie: Majoritatea Balanțelor sunt la o răscruce în ce privește investițiile, gestionarea zonei financiare (VIDEO)
18:17 - Ministerul Culturii: Mircea Diaconu lasă în urma lui o moștenire artistică impresionantă. Rămâne un simbol al talentului și al pasiunii pentru artă
17:58 - SRI vrea să se odihnească după ce a pierdut războiul hibrid: Își renovează hotelul din Călimănești-Căciulata. Valoarea investiției e de zeci de milioane de lei
17:27 - Un primar din Prahova a fost pus sub control judiciar într-un dosar deschis după moartea unui adolescent
16:54 - USR cere publicarea execuției bugetare: „De ce? Ca să știm pe ce s-au cheltuit banii noștri și ca să luăm decizii corecte pentru 2025. Fără cifre clare, nu putem repara nimic”
16:30 - Tiberiu Boşutar, deputat-ales AUR, e cercetat sub control judiciar, după ce a instigat la aruncarea în aer a sediilor unor instituții