Studiu: Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer, eficient și în cazul adolescenților

Studiu: Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer, eficient și în cazul adolescenților
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Rezultatele preliminare ale studiilor clinice au arătat că vaccinul COVID-19 Pfizer este la fel de eficient la adolescenți ca și la adulți.

Gigantul farmaceutic din SUA a încheiat recent primele două faze ale studiului său despre eficacitatea vaccinării la adolescenți, care a avut loc la Spitalul de Copii din Cincinnati din SUA și a inclus 100 de voluntari cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, scrie ynetnews.

Rezultatele au arătat că subiecții testați au dezvoltat niveluri similare de anticorpi COVID-19 față de adulți, deschizând calea către aprobarea viitoare a utilizării vaccinului la adolescenți, care a fost aprobată doar în Israel pentru utilizare de urgență.

Pfizer a anunțat că a recrutat deja suficienți voluntari pentru a lansa a treia fază a studiilor clinice, care va include 2.259 de participanți, și va compara ratele infecției cu coronavirus între două grupuri care vor primi fie imunizarea, fie un placebo.

Cercetarea a fost efectuată cu aprobarea părinților și cu acordul deplin al participanților. Pfizer nu a specificat când vor deveni disponibile rezultatele finale ale studiului, dar se estimează că compania va putea să depună o cerere către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), pentru a aproba utilizarea vaccinului la adolescenți către vară.

Între timp, Moderna a anunțat, de asemenea, că a lansat studii clinice pentru a testa eficacitatea candidatului său la vaccinul COVID-19 la adolescenți și a reușit să recruteze aproximativ 800 din 3.000 de participanți pentru a participa la studiu.

CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, a declarat recent că rezultatele studiului vor ajunge până în septembrie.

Recent, Israelul a început să administreze vaccinul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a, astfel încât să poată susține examenele de înmatriculare fără teama de a contracta virusul.

Rezultatele acestor studii sunt critice, având în vedere răspândirea variantei britanice de coronavirus care cauzează morbiditate pe scară largă în rândul adulților tineri și al copiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`