Sărbătorile de iarnă pun presiune asupra bugetelor părinților din cauza cheltuielilor suplimentare pe care le au în această perioadă. O listă de cadouri pe care profesorii unui liceu din România le solicită elevilor lor a devenit virală în mediul online și a stârnit furie în rândul internauților, deoarece „poftele” sunt considerate excesive.
Creșterea prețurilor afectează nu doar prețurile alimentelor și produselor personale, ci și costul cadourilor de Crăciun. Acest lucru s-a întâmplat la un liceu din România, unde părinții au fost nevoiți să strângă o sumă mare pentru a acoperi costurile „darurilor” pentru profesori.
Deși aceasta practică a fost interzisă, obiceiul de a cumpăra cadouri scumpe a „reînviat”. O listă cu sumele strânse de fiecare elev pentru acest scop a devenit virală pe internet după ce părinții au considerat că suma cerută este prea mare.
La un liceu din Craiova, fiecare elev a contribuit cu 250 de lei pentru cadourile de Crăciun pentru profesori. Pentru a ține o evidență precisă, s-a creat o listă cu numele elevului și suma de bani contribuită. Totuși, unii părinți au fost nemulțumiți de suma prea mare cerută și au publicat lista pe Facebook, unde a devenit virală.
”Tabelul a fost trimis către grup de un părinte care nu a fost de acord cu inițiativa celorlalți de a contribui cu suma respectivă. Nu a dorit să se expună, a tras un semnal de alarmă despre o practică nepotrivită în instituțiile de învățământ. Grupul nostru și-a asumat publicarea în acest mod!”, a scris un părinte în descrierea listei de pe Facebook.
Părinții au strâns o sumă considerabilă pentru cadourile de Crăciun pentru profesori, care a ajuns până la 5.500 de lei. O profesoară care a văzut lista publicată online a declarat că se simte jignită și a acuzat părinții.
”Eu sunt profesor și mă simt jignită. Eu văd un tabel făcut de părinți. Sunt convinsă că părinții au propus strângerea sumelor. Ce treabă avem noi, profesorii, cu prostia unor părinți?”, a scris cadrul didactic, în comentarii.
”Tabelul a fost trimis către grup de un părinte care nu a fost de acord cu inițiativa celorlați de a contribui cu suma respectivă. Nu a dorit să se expună, a tras un semnal de alarmă despre o practică nepotrivită în instituțiile de învățământ. Grupul nostru și-a asumat publicarea în acest mod!”, a scris un părinte în descrierea listei de pe Facebook.