Aproape de o primă decizie în dosarul său de corupţie, ÎPS Teodosie vrea să îl viziteze pe Radu Mazăre în arest

Aproape de o primă decizie în dosarul său de corupţie, ÎPS Teodosie vrea să îl viziteze pe Radu Mazăre în arest
Foto: Inquam Photos / George Călin

Aproape de a primi verdictul în primă instanţă în dosarul în care este acuzat fraudarea fondurilor europene, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vrea să meargă în puşcărie pentru a îl vizita pe Radu Mazăre care este încarcerat momentan la Rahova după ce a fost extrădat din Madagascar să îşi execute sentinţa de 9 ani primită în dosarul retrocedărilor.

De atlfel, relația dintre cei doi a fost extrem de apropiată ajungând până într-acolo, încât Radu Mazăre a declarat public că îl iubește pe Teodosie, pe care îl consideră ”mai multe decât un prieten”.

Drumurile celor doi la cârma Constanței au început în același timp. În anul 2001, atunci când Teodosie Snagoveanu a devenit Arhiepiscopul Tomisului, Radu Mazăre era primarul Constanței de opt luni. Acest tandem a fost sudat de fostul premier Adrian Năstase, un apropiat al lui Teodosie și omul care l-a pus pe Radu Mazăre șef la PSD Constanța. Timp de 15 ani aceștia și-au legitimat reciproc statutul în fața electoratului, respectiv al credincioșilor, arată infosud-est.ro.

Mai mult, în perioada în care cei doi conducea biserica şi primăria din Constanţa, numărul bisericilor a crescut de la 20 la 60.

ÎPS Teodosie ar putea afla chiar miercuri de la Curtea Constituţionalăo primă decizie în dosarul fraudării fondurilor europene.

ÎPS Teodosie este trimis în judecată de DNA în două dosare privind fraudarea fondurilor europene. Într-unul dintre acestea, ÎPS Teodosie a fost achitat în primă instanță, iar al doilea dosar se află pe masa judecătorului Cristian Deliorga, propus de PSD la Curtea Constituțională.