Un film sub așteptări poate cauza stări de anxietate, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Ce soluție are Netflix

Un film sub așteptări poate cauza stări de anxietate, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Ce soluție are Netflix

Popularul serviciu de streaming a lansat un canal TV dedicat special abonaților care preferă să vizioneze conţinut programat, în locul vizionării titlurilor în mod aleatoriu. Serviciile video on demand ar putea funcționa pe modelul tradiţional de televiziune, iar Netlfix vrea să testeze acest lucru.

Un film sub așteptări poate determina stări anxioase. Ce soluție are Netflix

Un film sub așteptări, slab calitativ, poate determina un utilizator să se confrunte cu un sentiment de anxietate în momentul în care intenționează să vizioneze o altă peliculă, alegându-și din miile de titluri, temându-se să nu pățească la fel.

Astfel, utilizatorul va trebui să ia o decizie cu amintirea proaspătă a timpului pierdut în faţa unui film prost, iar rezultatul va fi navigarea printre titluri timp îndelungat, putând chiar să renunțe să mai vizioneze ceva în acel moment.

De aceea, Netflix a început să difuzeze în Franţa un canal pe care-l numeşte Netflix Direct, în care utilizatorul poate să se uite pur şi simplu la unul difuzat în mod programat de un canal TV. Canalul va fi disponibil online, în browser, abonaţilor din unele regiuni din Franța, cu planuri de extindere în mai multe zone, începând cu luna decembrie. Netflix Direct difuzează conţinut programat la fel ca în cazul unui post TV tradiţional.

În urmă cu trei luni, Netflix a lansat un buton Shuffle pentru televizoare, care redă aleatoriu un titlu, în încercarea de a scăpa utilizatorul de povara deciziei.

Pandemia accentuează depresia

Un studiu realizat de o organizație publică din SUA indică faptul că peste 75.000 deamericani ar putea să moară din cauza abuzului de substanțe și suicid din cauza pandemiei de coronavirus, relateazăCNN.

Accentuarea crizei șomajului, prăbușirea economiei, stresul cauzat de izolare, lipsa unui orizont de timp pentru finalul pandemiei și chiar alegerea unui film sub așteptări ar putea să ducă la o creștere serioasă a stărilor de anxietate, ce mai târziu se pot concretiza sub forma unui suicid.

„E nevoie ca autoritățile statale, locale și federale să înceapă să aloce resurse pentru îmbunătățirea tratamentelor pentru problemele de sănătate mentale. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cazurile de abuz de substanțe și suicid vor crește iar situația se va înrăutăți”, a declarat șeful pentru strategie al organizației.

2020 ar putea să fie un an chiar mai problematic din acest punct de vedere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`