Val de percheziții în cinci județe. Poliția e în căutarea traficanților de migranți și droguri

Val de percheziții în cinci județe. Poliția e în căutarea traficanților de migranți și droguri
Foto: Hepta Syndicate /

Miercuri dimineață au avut loc mai multe percheziții în județele Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin, pentru a depista membrii unui grup organizat, specializat în traficul de migranți și droguri, a anunțat Inspectoratul General de Poliție.

„La data de 18 mai 2022, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara şi Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, efectuează 37 de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad, Timiş, Cluj, Iaşi şi Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi şi traficul de droguri de risc şi de mare risc”, anunţă IGPR.

Originea informațiilor

Cercetările au arătat că grupul infracțional a fost organizat în luna august 2021, în județul Timiș. Acesta ar fi format din 41 de persoane și activează până în prezent în zona de vest a României, informează Ziarul de Cluj.

Membrii grupului ar fi ademenit migranți proveniți din Orientul Mijlociu, ce treceau ilegal frontiera dispre Serbia și Bulgaria, adăpostindu-se ulterior în Timișoara.

Sub călăuza membrilor grupului aceștia treceau frontiera de stat, oprindu-se la destinațiile finale precum Austria și Germania. Acțiunile ar fi fost întreprinse cu scopul obținerii unor beneficii materiale.

Alte acțiuni ale grupului

În perioada ianuarie-martie 2022, unii membri ai grupării ar fi deținut și vândut droguri precum: cocaină, amfetamină, cannabis, în județele Arad, Timiș și Caraș-Severin.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad vor fi duse pentru audieri 44 de persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe