Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar trebui să înceapă din 4 mai / De săptămâna viitoare vor fi operaționalizate 20 de centre mobile de vaccinare (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar trebui să înceapă din 4 mai / De săptămâna viitoare vor fi operaționalizate 20 de centre mobile de vaccinare (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), a anunțat, în conferința de presă de marți, că miercuri va avea loc o discuție cu reprezentanții medicilor de familie și cei ai direcțiilor de sănătate publică pentru a lămuri toate aspectele legate de vaccinarea populației în cabinetele medicilor de familie, care ar trebui să înceapă din data de 4 mai.

Valeriu Gheorghiță, noi precizări despre vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetul medicilor de familie

„Un alt element important este legat de definitivarea detaliilor pentru vaccinarea prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Mâine (miercuri – n.r.) va avea loc o ședință cu toți reprezentanții medicilor de familie de la nivel județean și direcțiile de sănătate publică prin care ne dorim să lămurim întrebările pe tema acestui aspect legat de vaccinarea în cabinetele proprii și pentru a fi în măsură să debutăm campania de vaccinare, în data de 4 mai, așa cum am anunțat”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

20 de centre mobile de vaccinare vor fi operaționalizate săptămâna viitoare: Un centru mobil poate să vaccineze 100 de persoane

Președintele CNCAV a mai anunțat că săptămâna viitoare vor fi operaționalizate 20 de centre mobile de vaccinare care vor ajunge în zonele defavorizate și care ar urma să administreze vaccinul anti-COVID-19 produs de compania Johnson&Johnson.

”De săptămâna viitoare vor fi operaționalizate 20 de centre mobile de vaccinare cu sprijinul colegilor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne. Aceste centre mobile deservesc localitățile rurale, localitățile defavorizate care nu au acces la medic de familie, în baza listei cu persoanele doritoare, liste întocmite la nivelul primăriilor. Aceste liste se trimit către direcțiile de sănătate publică și, ulterior, se alocă un centru de vaccinare sau doar o echipă mobilă care va vaccina în cabinete proprii, acolo unde există această facilitate disponibilă. În felul acesta, sperăm să facilităm accesul persoanelor la vaccinare. Vaccinul care se va folosi este vaccinul de la Johnson&Johnson”, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță.

”Zilnic, un centru mobil poate să vaccineze 100 de persoane, așa încât dacă vorbim de cele 20 de centre mobile, vorbim de aproximativ 2.000 de persoane care pot să fie vaccinate, însă din acele localități, cu siguranță vor avea prioritate, inițial, cei vârsnici, cei vulnerabili, cei cu boli cronice și, rând pe rând, se va vaccina toată populația din localitatea respectivă care își exprimă acest acord”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

România are, în acest moment, 1.062 de centre,cu aproximativ 1.495 de fluxuri active, a mai pecizat Gheorghiță în aceeași conferință de presă, în care a anunțat șifaptul că, începând din 19 aprilie, mai multe fluxuri devaccinare cu ser AstraZenecavor fi transformate în fluxuri pentru vaccinul Moderna, iar alte aproape 50 de cabinete noi de vaccinare cu serul Pfizer vor fi deschise din 20 aprilie.

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar trebui să înceapă din 4 mai / De săptămâna viitoare vor fi operaționalizate 20 de centre mobile de vaccinare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`