Vârtej uriaș deaspra Mării Negre. Imagini spectaculoase cu tornada care întunecă orizontul (VIDEO)

Vârtej uriaș deaspra Mării Negre. Imagini spectaculoase cu tornada care întunecă orizontul (VIDEO)

Fenomen spectaculosdeasupra Mării Negre,în largul coastei Odesei.Marinarii au filmat sâmbătă o uriașă trombă marină cu aspect de tornadă. În imaginile postate pe internet se vede vârtejul „soarbe” din apa mării şi întunecă cerul.

Potrivit marinarilor, citaţi de portalulodessa-life.od.ua, vârtejul s-a ridicat deasupra mării în orașul Cernomorsk de lângă Odessa, la 20 de kilometri de coastă. În ciuda faptului că o navă a trecut pe lângă locul unde s-a produs fenomenul, nicio persoană nu a fost rănită.

Cum se formează tromba marină

Tromba marina este o coloană de aer care se formează deasupra apei, se învârte rapid şi are caracteristicile unei tornade. Aceste trombe iau naștere şi se deplasează deasupra unui râu, lac sau ocean,
Trombele marine sunt în general mai puţin intense decât tornadele şi, în principiu, ele îşi pierd structura trecând de pe suprafaţa apei, pe suprafaţa terestră.
Trombele marine sunt întâlnite frecvent în Marea Mediterană şi uneori în Oceanul Atlantic şi sunt mai puţin numeroase în Marea Neagră şi Marea Mânecii.