Activiștii de mediu au „eco-vandalizat” apa din Marele Canal din Veneția: „Știm că viitorul nostru este în pericol și că nu se face nimic pentru a-l proteja”

Activiștii de mediu au „eco-vandalizat” apa din Marele Canal din Veneția: „Știm că viitorul nostru este în pericol și că nu se face nimic pentru a-l proteja”
Sursa foto: Twitter (X) - Luigi Brugnaro @LuigiBrugnaro

Activiștii italieni de mediu au folosit sâmbătă, 9 decembrie, un colorant pentru a înverzi apa din Marele Canal din Veneția, în semn de protest față de cei care consideră a fi o lipsă de progres la summitul COP 28 în privința climei din Dubai, relatează CNN.

Grupul de activiști au prezentat și un banner pe care scria: „În timp ce guvernul vorbește, noi atârnăm de un fir de ață”.

„Știm că viitorul nostru este în pericol și că nu se face nimic pentru a-l proteja”, se arată într-o postare publicată pe Facebook.

Activiștii de mediu continuă protestele în Veneția, Italia

„Din cauza acrobațiilor auto-activiștilor eco-activiști sau mai degrabă eco-vandali, am fost nevoiți să întrerupem serviciul de transport în comun și navigația în Marele Canal și, de asemenea, să activăm controale de mediu pentru ape și verificarea coloanelor recent restaurate ale canalului”,  se arată într-o declarație a primarului Luigi Brugnaro.

„Veneția este un oraș fragil, de iubit și mai ales de respectat. Este suficient”, a adăugat el.

„Gluma este bună atâta timp cât nu durează mult. Vom merge până la capăt și îi vom denunța (activiștii XR) – sperând că de data aceasta va exista o pedeapsă eficientă”.

Unele orașe italiene, printre care și Veneția, au depus cu succes acuzații împotriva activiștilor pentru schimbările climatice din trecut, pentru că multe dintre țintele lor sunt situri protejate. Cei care le degradează riscă amenzi grele sau chiar închisoare.

Săptămâna trecută, activiștii pentru climă au protestat cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneția. Mișcarea a făcut parte dintr-un nou demers organizat pentru atragerea atenției asupra urgenței climatice și pentru impulsionarea guvernelor de a acționa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`