Antony Blinken: „Respingerea apelului lui Navalnîi este un alt exemplu al dorinţei Kremlinului de a suprima toată opoziţia”

Antony Blinken: „Respingerea apelului lui Navalnîi este un alt exemplu al dorinţei Kremlinului de a suprima toată opoziţia”
// Sursa Foto: Hepta

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că prin confirmarea condamnării principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, Rusia încearcă să suprime toate formele de opoziţie.

Aleksei Navalinîi, liderul opoziției ruse, a criticat acțiunile lui Vladimir Putin în timpul unei ședințe de judecată. În cadrul audierii prin videoconferință, Navalinîi a spus că președintele este nebun și a provocat un „război stupid”, bazat pe minciuni

Blinken, mesaj pe Twitter despre condamnarea lui Navalnîi

„Respingerea apelului lui Navalnîi este un alt exemplu al dorinţei Kremlinului de a suprima toată opoziţia şi întreaga societate civilă”, a scris responsabilul american pe Twitter, salutând faptul că ”cetăţeni curajoşi ai Rusiei protestează împotriva războiului brutal şi a corupţiei endemice a guvernului lor”, în pofida ”riscurilor” şi a ”detenţiilor”, potrivit G4Media.

Navalinîi a făcut apel împotriva sentinței prin care a fost condamnat în martie la 9 ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea curții. El a descris acuzațiile drept minciuni și le-a comparat cu cele ale lui Putin când a justificat invadarea Ucrainei.

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”

Liderul opoziției a menționat că Rusia lui Putin este condusă de hoți și criminali, deveniți între timp dușmani ai poporului.

„Un nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea – acest bandit nebun”, a declarat principalul opozant al Kremlinului.

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”, a spus Navalnîi prin videoconferință din colonia penală în care este încarcerat. „Acest război a fost construit cu minciuni”.

„Ce vreți să realizați? Vreți controlul pe termen scurt, să luptați împotriva viitoarelor generații, să luptați pentru viitorul Rusiei?” a întrebat Navalnîi adresându-se curții de justiție. „Veți suferi cu toții o înfrângere istorică”.

De fiecare dată, Kremlinul a respins învinuirile la adresa lui Putin, despre care a subliniat că a câștigat cinstit toate alegerile, începând cu anul 2000 și că este cel mai popular politician din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni