Răzbunarea lui Putin: Rusia interzice intrarea în ţară a lui Biden, Blinken şi a altor aproape o mie de americani

Răzbunarea lui Putin: Rusia interzice intrarea în ţară a lui Biden, Blinken şi a altor aproape o mie de americani
Foto: Hepta/Sputnik / Vladimir Astapkovich.

Rusia a răspuns la pachetul de sancțiuni adoptat de statele occidentale și a introdus propriile restricții. Astfel, un număr de 963 de cetăţeni americani, printre care preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken, nu au voie să intre pe teritoriul Federației Ruse, scrie washingtonpost.

Rusia a adoptat propriile restricții pentru cetățenii americani

„Acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA şi vor fi respinse cum se cuvine”, notează Ministerul rus de Externe în anunţul despre interdicţia menţionată.

Decizia Moscovei este doar una simbolică, dar se înscrie în spirala descendentă a relaţiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu chiar şi în perioada premergătoare lansării invaziei ruse asupra Ucrainei.

Rusia a anunţat sâmbătă o măsură similară şi împotriva soţiei premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, şi a altor 25 de cetăţeni canadieni, ca răspuns la sancţiunile ”antiruseşti” impuse de Canada.

Guvernul canadian anunţase vineri o nouă rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei şi sancţiuni ce vizează 14 cetăţeni ruşi. Printre aceştia se regăsesc de asemenea Elena Timcenko şi Natalia Browning, soţia şi, respectiv, fiica lui Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi şi considerat a fi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sancțiuni împotriva apropiaților regimului rus, inclusiv a fiicelor lui Putin

Acum o lună, Canada a impus noi sancțiuni împotriva apropiaților regimului rus, inclusiv a fiicelor lui Putin, potrivit CNN.

Ca răspuns la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, Canada a a impus sancțiuni în cazul a 14 apropiați ai regimului rus, inclusiv în cazul celor două fiice ale președintelui rus Vladimir Putin, se arată într-un comunicat de la Global Affairs Canada.

„Canada continuă să fie alături de oamenii curajoși care luptă pentru libertatea lor în Ucraina. Vom continua să impunem sancţiuni severe asupra regimului rus în coordonare cu aliații noștri și vom urmări necontenit acțiunile lor”, a declarat ministrul canadian al Afacerilor Externe, Mélanie Joly. „Ei vor răspunde pentru crimele lor.”

Urmăriți B1TV.ro și pe