Armistițiul de Crăciun, nerespectat / Rusia a bombardat Herson, Kurakhovo și Kramatorsk

Armistițiul de Crăciun, nerespectat / Rusia a bombardat Herson, Kurakhovo și Kramatorsk
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Armistițiul de Crăciun dintre Rusia și Ucraina realizat pe fondul sărbătoririi Crăciunului pe rit vechi nu a fost respectat. Rusia a bombardat Herson, Kurakhovo și Kramatorsk. În urma bombardamentelor în zonele menționate există morți.

Armistițiul de Crăciun nu a fost respectat. Rusia a bombardat Herson, Kurakhovo și Kramatorsk

În urma declarației Ministerului rus al Apărării, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe rit vechi, a fost introdus un „regim de încetare a focului”. Focurile din partea Rusiei nu ar fi încetat deloc, mulți dintre ucraineni fiind nevoiți să petreacă Ajunul Crăciunului în adăposturile anti-bombe, potrivit ucrainenilor.

Rușii au tras cu artilerie de 14 ori și au luat cu asalt una dintre așezările noastre de trei ori”, a scris Serghei Gaidai, șeful administrației regionale Lugansk, pe canalul său Telegram, potrivit BBC.

„Oamenii din satele eliberate stau în subsoluri toată ziua. Așa este modul ortodox. criminalii ne felicită de Crăciun”, a mai scris Serghei Gaidai.

Rusia a menționat că a ripostat, șeful autoproclamatului DPR, Denis Pushilin, menționează că un astfel de foc nu se încadrează în „Armistițiul de Crăciun”.

„Încetarea focului” nu a durat niciun minut, potrivit autorităților ucrainene. În jurul prânzului, ora Moscovei, Kyrylo Timoshenko, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, a anunțat bombardarea în Herson, lovitura fiind către pompieri. Yaroslav Ianușevici, șeful regiunii Herson, a anunțat că un salvator a fost ucis și patru au fost răniți.

În Kramatorsk, 14 case private au fost avariate de bombardamente, dar, din fericire, nu au fost victime.

Orașul Kurakhovo, din regiunea Donețk, a fost bombardat puternic în după-amiaza zilei de 6 ianuarie. Roman Padun, primarul orașului a raportat avarii la unele clădiri înalte locuite, dar și o lovitură în secția de boli infecțioase a unui spital local. Bombardamentele au dus la rănirea unei instituții medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe