Autorităţile din Beijing extind programul de testare în masă. Locuitorii se tem de un lockdown

Autorităţile din Beijing extind programul de testare în masă. Locuitorii se tem de un lockdown
Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Sheldon Cooper

Un program de testare a aproape  22 de milioane de locuitori, anularea ceremoniilor de nuntă şi a spectacolelor, închiderea sălilor de sport – Capitala Chinei, Beijing, se teme de un lockdown asemănător celui impus la Shanghai, relatează AFP.

Din luna martie, China se confruntă cu un focar epidemic ce afectează, în diferite grade, mai multe provincii. Ţara răspunde printr-o strategie zero COVID-19, ce constă înt-un program de testare în masă și  carantinare.

Cel mai afectat oraș este Shanghai, care a anunţat marţi alte 52 de decese şi aproximativ 17.000 de noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. Cei 25 de milioane de locuitori se află sub lockdown strict de la începutul lunii aprilie. Unele persoane au dificultăţi în a obţine alimente şi mulţi se tem că, în cazul în care sunt testaţi pozitiv, vor fi trimişi în centre colective de carantinare.

Autorităţile de la Beijing desfăşoară o campanie de testare care s-a extins marţi în 12 dintre districte ale oraşului pentru a depista cât mai repede  persoanele infectate.

China  a decis să înăsprească măsurile anti-COVID, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare. Totuși, la nivel mondial, China este recunoscută pentru politica s-a „0 COVID” pe care a implementat-o în cursul pandemiei.

Noi măsuri de izolare anti-COVID, implementate în China

După ce inițial s-a recurs la testarea în masă a populației, China vine cu noi măsuri anti-COVID în Shanghai. Începând de sâmbătă, aproape toți cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost izolați în cursul zilei de sâmbătă.

În capitala economică a Chinei s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare, iar în acest context autoritățile au impus noi măsuri. Totuși, acestea sunt privite cu teamă de populație, în special de părinții care se tem că vor fi separați de copiii lor.

Mai multe centrele culturale, transformate în spații de carantină

Mai multe centre culturale din Shanghai au fost închise și transformate în centre de carantină în ultimele zile, iar oamenii se tem că aici ar putea fi izolate persoanele care sunt testate pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Părinții se tem că vor fi izolați de copiii lor, în cazul în care vor fi diagnosticați cu COVID-19, notează Agerpres. Cei mai mulți dintre cetățeni și-au exprimat nemulțumirea, potrivit AFP, cu privire la măsură.

Mai exact, este vorba despre adulți ai căror copii sunt cu adevărat mici, având vârste chiar și de câteva luni.

„Fiica mea nu are nici măcar patru luni. Dacă va fi testată pozitiv, va fi plasată singură în carantină”, a declarat o femeie din Shanghai.

Teama lor vine după ce autoritățile chineze au anunțat că vor oferi ajutor părinților care stau cu copiii și sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:36 - S-a votat! Croația va intra în Schengen începând cu 1.1.2023
15:34 - A sfidat toate regulile de circulație: comportamentul haotic în trafic al unui șofer din județul Hargita i-a îngrozit pe toți
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI (surse)
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”