Autorul unui atac cu cuţitul comis în 2020 la Londra îşi exprimase dorinţa de a „o ucide pe regină”

Autorul unui atac cu cuţitul comis în 2020 la Londra îşi exprimase dorinţa de a o ucide pe regină
Regina Marii Britanii

Familia unui terorist care a fost împușcat de polițiști după ce a creat spaimă în Londra se așteaptă să întrebe instanța dacă viața i-ar fi putut fi salvată prin arestarea sa înainte de producerea atacului.

Asta, în condițiile în care jihadistul, ucis de poliţie, se remarcase cu puţin timp înainte în închisoare prin radicalismul său şi îşi exprimase dorinţa de a ”o ucide pe regină”, potrivit unui raport făcut public marţi în instanţă, scrie arabnews.com.

Va fi prima dată când rudele unui terorist islamist din Marea Britanie vor întreba în instanță dacă a fost necesară uciderea rudei lor.

Ancheta cu privire la moartea lui Sudesh Amman, în vârstă de 20 de ani, care a înjunghiat două persoane pe 2 februarie 2020, urmează să fie deschisă luni la Curțile Regale de Justiție din Londra.

Amman a fost observat îndeaproape de ofițerii de recunoaștere sub acoperire când a fost văzut cumpărând articole pentru o vesta falsă de sinucidere.

A doua zi, în timp ce era urmărit de ofițeri, a luat rapid un cuțit dintr-un magazin și a înjunghiat doi trecători în sudul Londrei.

Ambele victime au supraviețuit, dar Amman a fost împușcat și ucis de echipa armată care îl urmărea la un minut după ce a început atacul..

La o audiere prealabilă anchetei din iulie, rudele lui Amman s-au întrebat dacă poliția și MI5 l-ar fi putut aresta înainte ca acesta să poată efectua atacul.

MI5, serviciul de securitate internă al Marii Britanii, a solicitat ca informațiile despre Amman să primească imunitate de interes public, ceea ce ar limita utilizarea acestuia în instanță sau orice anchetă.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților