CORONAVIRUS | Franța a înregistrat peste 5.400 de cazuri noi în 24 de ore

CORONAVIRUS | Franța a înregistrat peste 5.400 de cazuri noi în 24 de ore
foto: Pixabay

Peste 5.400 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Franța, potrivit autorităților, aceasta fiind o cifră în scădere după trei zile de progresie „ exponențială ”.

Franța a înregistrat 5.453 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Au fost înregistrate 5.453 de noi teste pozitive, față de 7.379 anunțate vineri, 6.111 de joi și 5.429 de miercuri.

Rata de pozitivitate a testelor (numărul de persoane testate pozitiv divizat la numărul de persoane testate), pe de altă parte, a continuat să crească, situându-se la 4% în ultimele șapte zile, față de 3,9% anunțate vineri, 3,8 % joi și 3,6% miercuri, scrie Le Figaro.

De la începutul epidemiei au murit 30.602 de persoane în Franța, 6 dintre ele stingându-se din viață în ultimele 24 de ore.

4.530 de persoane au fost spitalizate din cauza Covid-19, cu cinci mai puțin decât joi. În prezent, la terapie intensive sunt 400 de pacienți, 13 fiind internați în ultima zi.

17 departamente sunt considerate acum într-o situație de „ vulnerabilitate ridicată ”. Cinci sunt în Ile-de-France (Paris, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne și Val d’Oise) și patru în regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur (Alpi -Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var și Vaucluse). Celelalte zone în cauză sunt Gironde, Hérault, Loiret, Rhône, Sarthe și, Outremer, Guyana, Martinica și Guadelupa.

Alte 36 de departamente se află într-o situație de „vulnerabilitate moderată”.

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în toate spațiile deschise din Paris

Reamintim că premierul francez Jean Castex a anunțat joi, 27 august, extinderea obligației de a purta masca în toate spațiile deschise din Paris, după ce numărul de infectări cu COVID-19 a atins cote alarmante. Măsura este menită să prevină un nou val de infectări în Capitală și în regiunea Ile-de-France.

„Parisul este considerat unul dintre principalele focarele de coronavirus, trebuie să luăm măsuri. Virusul se răspândește în toată țara. Răspândirea epidemiei poate fi exponențială dacă nu reacționăm rapid”, își justifică prim-ministrul decizia.

Masca era deja obligatorie de la începutul lunii august în mai multe zone ale capitalei franceze, în transportul public, în spații închise și în toate locurile publice din oraș.

Guvernul nu ia în calcul varianta impunerii unei perioade de carantină nivel național, similară celei din martie, deoarece francezii trebuie să „învețe să trăiască cu virusul”, dar și pentru că majoritatea persoanelor infectate în ultima perioadă sunt tinere, ceea ce înseamnă că spitalale nu sunt aglomerate.

Muzeul Luvru, afectat de criza COVID-19: Numărul vizitatorilor a scăzut cu 60% față de anul trecut

Din pricina pandemiei de COVID-19, Muzeul Luvru din Paris a înregistrat o scădere drastică a vizitatorilor: 75% în iulie și 60% în august.

Acum, cel mai mare muzeu din lume a primit 550.000 de vizitatori cele două luni de referință, dintre care aproape 80% francezi, care au rămas fideli Luvrului, în ciuda restricțiilor de vizitare impuse. Ca o comparație, în anii precedenţi, vizitatorii francezi reprezentau între 20-25% din intrări. Acum, criza COVID-19 le-a oferit ocazia de a redescoperi patrimoniul țării.

„Mini-descoperirile” de 20 de minute sunt variantele găsite de muzeu pentru a rămâne pe linia de plutire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Continuă haosul din Georgia după alegerea președintelui. Actuala șefă a statului nu vrea să plece și cere reorganizarea alegerilor
08:22 - Marea problemă pentru România de la intrarea completă în Schengen. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie
23:51 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Un om care respectă legile bunului simț e mult mai agreat de rațiunea divină decât unul care se dă toată ziua cu capul de icoane, apoi își chinuie familia (VIDEO)
23:25 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Suferința este una dintre căile ce i se dau omului pentru a se înțelepți, pentru a se întreba, pentru a învăța ceva (VIDEO)
22:57 - Românii au ajuns să facă ”echipă” ca să cumpere porc de Crăciun. Cât costă un kilogram
22:26 - Rata de abandon universitar este tot mai mare. „Nu sunt informații actualizate, ceea ce se cere pe piața muncii”
21:49 - Arad: Poliţiştii locali i-au vizitat acasă pe elevii chiulangii. Ei susțin că nu se pot trezi dimineața să meargă la școală. Ce spun părinții
21:23 - Miliardarul Isak Andic, fondatorul lanțului de modă Mango, a murit după ce a căzut de pe o stâncă
20:58 - Simona Pătruleasa, despre cum îşi educă fiica: „Ne percepe ca fiind exigenţi, dar credem că în viitor ne va mulţumi”. Ce reguli trebuie să respecte Ingrid
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor