Cristian Diaconescu, despre întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin: “Nu cred că acest dialog bilateral va avea un impact în legătură cu politica internă din Federația Rusă” (VIDEO)

Cristian Diaconescu, despre întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin: “Nu cred că acest dialog bilateral va avea un impact în legătură cu politica internă din Federația Rusă” (VIDEO)

Președintele PMP, Crristian Diaconescu, a declarat miercuri pentru B1 TV , într-o intervenție în emisiunea Actualitatea cu Tudor Mușat, că raporturile de confruntare vor rămâne aceleași între SUA și Rusia, în urma întâlnirii dintre Joe Biden și Vladimir Putin, cel puțin din perspectiva anumitor subiecte:

“Ambele părți au semnalizat faptul că se află într-o întâlnire simbolică, menită să stabilească o paritate geopolitică între Federația Rusă și SUA. Sigur, foarte multe detaliinu vor apărea în scurt timp, ceea ce era de așteptat, anume reluarea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadori, se pare că se întâmplă. În altă ordine de idei, Vladimir Putin a anunțat disponibilitatea de a discuta aspecte care țin de securitatea informatică și în ceea ce privește acordurile nucleare.

Pe de altă parte, toate subiectele care țin de politica domestică a Federației Ruse sau legate de încercările Ucrainei de a deveni membră a alianței NATO sau sprijinul occidentului pentru Belarus, de a se decupla de Moscova, în mod categoric nu au primit un răspuns corespunzător din partea Federației Ruse. Din această perspectivă raporturile de confruntare vor rămâne aceșeași. Faptul că Biden subliniază că nu-și dorește un război rece, arată că există câteva zone de cooperare unde s-a manifestat un anumit tip de deschidere”, a declarat Cristian Diaconescu.

Niciuna nici alta dintre părți nu își doresc să ajungă într-o situație fără ieșire care să ducă la confruntări, a mai spus Cristian Diaconescu.

“Nu cred că acest dialog bilateral va avea un impact în legătură cu politica internă din Federația Rusă. În septembrie vor fi alegeri în acest tat, și din acest punct de vedere, Vladimir Putin va fi interesat de modul în care se percep elementele de dialog cu SUA și acasă, pe scena politică, nu cred că există o marjă de concesie în fața președintelui Putin”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze