Cum arată palatul secret al lui Vladimir Putin de la Marea Neagră. Complexul are mai multe restaurante și un lounge cu o bară pentru dans

Sancțiunile americanilor nu l-ar răni pe Putin, transmite Kremlinul Foto: Hepta - Sergey Guneev

Fundația Anticorupție FBK, deținută de politicianul rus de opoziție, Aleksei Navalny, a publicat încă o investigație legată de palatul liderului Kremlinului.

Complexul a fost construit pe litoralul Mării Negre, în afara stațiunii Ghelendjik. Proprietarul palatului poate să acceseze un cazinou, un teatru privat și un lounge cu o bară pentru dans. Clădirea are mai multe restaurante.

Acest ansamblu foarte luxos, conţinând între altele podgorii, un patinoar de hochei pe gheaţă şi un cazino, ar fi fost finanţat – potrivit lui Navalnîi – de apropiaţi ai preşedintelui rus, ca patronul Rosneft, Igor Secin, şi omul de afaceri Ghennadi Timcenko.

„Este un stat în statul rus. Şi în acest stat nu există decât un singur ţar inamovibil. Putin”, susţine Navalnîi, acuzându-l de asemenea pe preşedintele rus că este „obsedat de bogăţie şi lux”.

Potrivit opozantului, 100 de miliarde de ruble (1,12 miliarde de euro la cursul zilei) au fost cheltuite pentru a construi acest complex, a cărui suprafaţă totală ar fi 7.000 de hectare şi care este proprietatea FSB (Serviciul Federal de Securitate rus), informează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe