De ce tot mai mulți români aleg Grecia pentru concedii: “La bulgari sau la Mamaia merg doar bombardierii”/ „Cine vine în România nu scapă fără să fie făcut la bani”

De ce tot mai mulți români aleg Grecia pentru concedii: “La bulgari sau la Mamaia merg doar bombardierii”/ Cine vine în România nu scapă fără să fie făcut la bani
Sursa foto: Pixabay

O adevărată dispută s-a iscat pe forumurile dedicate turiștilor interesați în această perioadă de vacanța de vară.  S-au conturat deja două tabere, între cei care susțin litoralul românesc și stațiuni precum Mamaia, Costinești sau Eforie și cei care sunt pentru vacanțele petrecute în afara țării, pe litoralul din Grecia sau pe cel bulgăresc.

Prima tabără pare a pierde teren, când vine vorba despre prețurile extraordinar de mici pe care românii le plătesc în Grecia sau Bulgaria, comparativ cu prețurile din stațiunile vedetă de la noi. Fie că vorbim despre cazare sau despre serviciile estivale de pe plajă, românii au numai cuvinte de laudă când vine vorba despre concediul petrecut peste hotare.

Așa se face că pe rețelele de socializare apar tot mai multe voci care compară, în termeni deloc favorabili pentru litoralul românescc, situația de la noi din țară și serviciile din Bulgaria sau Grecia:

“Le dau clasa la litoralul românesc. Cel bulgăresc..am mai spus-o si ieri si in mențin părerea…am fost in multe locuri si in Grecia si Romania..si e primu an in bulgaria..sunny beach..dar crede-mă totul e perfect..nu mai zic de preturi..”

“La bulgari sau la Mamaia merg doar bombardierii. Prețurile sunt extraordinar de mici în Grecia”

“La tot pasul si la 5 m de plaja ai magazine ..unde lejer dai 1.5 euro max pe o bere un suc etc..asta acum scurt exemplu ..unde in grecia la plaja sub 3-4 euro nu vezi ..sau romania 10 lei aproape…oricum clar grecia e mai frumoasa.. dar cu pandemia asa a fost sa fie….Bulgaria..dar chiar nu regretăm nimic..din pacate pt noi romanii…. chiar ne dau clasa bulgarii la turism “

“Locuiesc in Constanta si nu recomand sa vina nimanui in Mamaia. Oricum cine vine nu scapa fara sa fie facut la bani. Vacante placute tuturor P. s : In Mamaia Nord de vreo 2 sapt , cei care au copii au stat cu ei prin spitale. Dau 110 euro pe camera si fac baie in apa din canalizarile scurse in Marea Neagra”, sunt câteva.

Românii care au reușit să ajungă pe plajele din Grecia pentru a-și petrece în această perioadă vacanța de vară au fost uimiți de prețurile scăzute la serviciile estivale, comparativ cu cele din stațiunile din România, precum Mamaia sau Eforie.

Potrivit dezvăluirilor publicate pe paginile de Facebook dedicate românilor plecați în Grecia, cu doar 10 euro pot fi închiriate pentru o zi două șezlonguri și o umbrelă. Pentru un singur șezlong prețul este de doar 3 euro.

Comparativ, în Mamaia o persoană trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 75 de lei. În Eforie prețurile se situează între 50-60 de lei.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)