Donald Trump și-a schimbat părerea despre susținătorii săi: Sunt revoltat! Cei care au folosit violența nu reprezintă țara noastră (VIDEO)

Donald Trump și-a schimbat părerea despre susținătorii săi: Sunt revoltat! Cei care au folosit violența nu reprezintă țara noastră (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Lev Radin

Preşedintele Donald Trump a avut o primă reacţie după asaltul produs la Capitoliu. El i-a condamnat pe agresori, a făcut apel la calm şi, pentru prima dată, a recunoscut rezultatul alegerilor. În acelaşi timp, președintele-ales Joe Biden i-a caracterizat pe agresori drept „terorişti interni” şi a lansat noi acuzaţii la adresa lui Trump. Poziţia lui Biden a fost întărită de Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pellosi, care l-a acuzat pe Donald Trump de instigare la revoltă şi a ameninţat cu repercusiuni legale. Între timp, a crescut atât numărul deceselor dupa violențele de miercuri, precum şi cel al oficialilor care şi-au dat demisia din guvern.

Donald Trump şi-a schimbat părerea despre susţinătorii săi: Cei care s-au infiltrat în Capitoliu au pângărit sediul democraţiei noastre

„Ca toţi americanii, sunt revoltat de violențe, de încălcarea legii şi de haos. Protestatarii care s-au infiltrat în Capitoliu au pângărit sediul democraţiei noastre. Către cei care au folosit violența şi distrugerea: ”Nu ne reprezentanţi ţara!”. Iar către cei care au încălcat legea: ”Veţi plăti!”, a transmis Donald Trump.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nu aceeași poziție a avut în ziua protestelor.

„Vă înțeleg durerea, știu că doare. Am avut alegeri care au fost furate, au fost alegeri aranjate și toată lumea știe asta, în special cealaltă parte. Dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să fie pace (…) Este o perioadă foarte grea”, a transmis Trump inițial, într-un mesaj video.

În aceeași zi a revenit cu o postare pe Twitter: „Astea sunt lucruri și evenimente care se petrec când o victorie electorată răsunătoare le este atât de brutal luată unor patrioți incredibili, care au fost tratați atât de prost și de nedrept atât de mult timp. Mergeți acasă cu dragoste și în pace. Și amintiți-vă mereu de această zi!”.

Joe Biden, după ce susținătorii lui Trump au năvălit în Capitoliu: Una dintre cele mai negre zile din SUA

La rândul său, președintele-ales Joe Biden a caracterizat atacul asupra Capitoliului drept „una dintre cele mai negre zile din istoria Statelor Unite”

„Este un asalt fără precedent asupra democraţiei noastre. Un atac, la propriu, asupra Citadelei Libertăţii. Nici să nu intrăzniți să le spuneţi protestatari. Ai fost o gloată pusă pe răzmeriţă, insurectionisti, terorişti.

În ultimii patru ani am avut un preşedinte care şi-a arătat evident dispreţul față de democraţie, Constituţie şi statul de drept”, a susținut Biden.

Nancy Pelosy a cerut înlăturarea imediată din funcţie a preşedintelui Trump, în baza amendamentului 25

Un mesaj dur a avut și președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosy, care a cerut demiterea lui Donald Trump și a amenințat cu consecințe legale.

„Ieri, preşedintele Statelor Unite a incidat la revoltă armată împotriva Americii.

Mă alătur liderului democraţilor din Senat şi îi cer vicepreşedintelui (Mike Pence – n.r.) să-l înlăture pe acest preşedinte prin invocarea imediată a Amendamentului 25. Dacă vicepreşedintele nu poate sau nu vrea să acţioneze, Congresul ar putea fi pregătit să meargă mai departe cu punerea sub acuzare (a lui Donald Trump – n.r.)”, a declarat Pelosi.

Procurorul interimar din Washington D.C a anunțat că va fi analizată inclusiv posibila implicare a lui Trump în violențele de la Capitoliu

Președintele Donald Trump pare a fi tot mai izolat chiar și de catre propriul lui cerc. Un oficial al administrației l-a descris pe președinte ca fiind „un monstru”, atât de convins că „a fost tratat nedrept” încât „nu a putut vedea imaginea de ansamblu”. Pe cale de consecință, demisiile din guvern au continuat.

A crescut și numarul deceselor după manifestațiile de la Capitoliu: a decedat și un polițist, totalul fiind acum de cinci.

Procurorul interimar din Washington D.C. a declarat că verifica rolul tuturor persoanelor implicate în protestele violente produse la sediul Congresului, inclusiv posibila contribuție a președintelui SUA în exercițiu, Donald Trump.

Trumpiștii care au dat năvală în sediul Congresului sunt căutați acum de autoritățile federale. Dupa ce în seara incidentelor au fost arestate 70 de persoane, FBI îi cauta acum și pe restul vandalilor. FBI a anunțat că acceptă informații și fotografii sau înregistrări video cu momentele violențelor din clădire și din zona înconjurătoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe