Forțele ruse au bombardat o școală din estul Ucrainei și se crede că ar fi murit 60 de persoane, spune guvernatorul ucrainean din Lugansk (VIDEO)

Forțele ruse au bombardat o școală din estul Ucrainei și se crede că ar fi murit 60 de persoane, spune guvernatorul ucrainean din Lugansk (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Forțele ruse au bombardat o școală dintr-un sat aflat în estul Ucrainei și se crede că ar fi murit 60 de persoane, a declarat duminică guvernatorul regional din Lugansk, Serhiy Gaidai, potrivit Reuters.

Guvernatorul din Lugansk, după bombardament: 60 de persoane „este probabil să fi murit sub dărâmăturile clădirii”

Serhiy Gaidai susține că, sâmbătă după-amiază, forțele ruse au lansat o bombă asupra unei școli din Bilohorivka, acolo unde se adăposteau 90 de persoane. Incidentul, spune el, a provocat un incendiu care a durat patru ore.

„Treizeci de persoane au fost evacuate de sub dărâmături, dintre care șapte erau rănite. Șaizeci este probabil să fi murit sub dărâmăturile clădirii”, a scris oficialul pe Telegram, adăugând că au fost găsite două trupuri neînsuflețite.

Reuters a precizat că nu a putut verifica cele relatate de guvernatorul din Lugansk.

Ucraina și Occidentul au acuzat forțele ruse că țintesc civili, o acuzație pe care Federația Rusă continuă să o nege. Organizația Mondială a Sănătății spune și ea că a documentat deja 200 de cazuri de atacuri asupra facilităților sanitare și că va transmite informațiile către autoritățile în măsură să decidă dacă sau comisă crime de război sau nu.

Forțele ruse continuă să bombardeze intens și combinatul Azovstal, ultimul bastion al rezistenței ucrainene care apără orașul Mariupol, a menționat sâmbătă un comandant-adjunct din cadrul Regimentului Azov.

„Atât timp cât suntem în viață vom continua să luptăm pentru a-i respinge pe ocupanții ruși”, a subliniat căpitanul Sviatoslav Palamar, care a solicitat comunității internaționale să ajute la evacuarea soldaților răniți din uriașa oțelărie de la Marea Azov.

Kievul anunța sâmbătă că femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați în sfârșit din combinatul Azovstal.

La Zaporojie, oraș aflat sub control ucrainean care este situat la circa 230 de kilometri nord-vest de Mariupol, zeci de persoane care fugiseră din orașul-port pe cont propriu sau cu ajutorul voluntarilor așteptau să fie înregistrate într-o parcare amenajată pentru întâmpinarea refugiaților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
03:57 - Sorana Cîrstea, eliminată în sferturi la US Open. A fost învinsă de Karolina Muchova în două seturi (VIDEO)
23:57 - Ce a putut să ceară un român la finalul vacanței petrecute în Grecia: „Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu am făcut asta niciodată”
23:55 - Eugen Tomac (PMP): Guvernul ar trebui să taie din cheltuielile statului, dar n-are curaj / PNL s-a urcat definitiv în remorca PSD (VIDEO)
23:43 - Fosta soție a lui Cătălin Bordea iubește din nou! Livia și-a găsit fericirea în brațele unui artist renumit
23:41 - Oana Roman dezvăluie schimbarea radicală din viața ei / În ce investește acum banii: „Acesta e cel mai frumos cadou”
23:31 - Moșteanu: Ciolacu a angajat 150 de oameni la SGG, dar dă vina pe Ucraina pentru deficit. Păi sunt ucraineni ăia 150, dle Ciolacu? / Boloș spune că avem deficit de 43 de miliarde, premierul anunță că mărește salariile. Ăștia își bat joc (VIDEO)
23:27 - Prima țară care reintroduce măsuri anti-COVID din cauza noii variante. Ce spun specialiștii despre tulpina Pirola
22:57 - Leo de la Strehaia a fost eliberat din închisoare / Fusese condamnat pentru evaziune fiscală
22:56 - O casă de vacanţă din Tulcea a fost incendiată intenționat. Pompierii s-au luptat patru ore cu flăcările
22:47 - Avocatul patronilor stației GPL din Crevedia: Comunicatul Parchetului a fost trimis către toată lumea, mai puțin către mine. Am ajuns să aflu informații din presă / Ionuț Doldurea a fost chiar în seara incendiului la faţa locului (VIDEO)