Forțele ruse au bombardat o școală din estul Ucrainei și se crede că ar fi murit 60 de persoane, spune guvernatorul ucrainean din Lugansk (VIDEO)

Forțele ruse au bombardat o școală din estul Ucrainei și se crede că ar fi murit 60 de persoane, spune guvernatorul ucrainean din Lugansk (VIDEO)
Militarii ruși pe vehicule blindate în nordul Peninsulei Crimeea, pe 25 februarie 2022. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Forțele ruse au bombardat o școală dintr-un sat aflat în estul Ucrainei și se crede că ar fi murit 60 de persoane, a declarat duminică guvernatorul regional din Lugansk, Serhiy Gaidai, potrivit Reuters.

Guvernatorul din Lugansk, după bombardament: 60 de persoane „este probabil să fi murit sub dărâmăturile clădirii”

Serhiy Gaidai susține că, sâmbătă după-amiază, forțele ruse au lansat o bombă asupra unei școli din Bilohorivka, acolo unde se adăposteau 90 de persoane. Incidentul, spune el, a provocat un incendiu care a durat patru ore.

„Treizeci de persoane au fost evacuate de sub dărâmături, dintre care șapte erau rănite. Șaizeci este probabil să fi murit sub dărâmăturile clădirii”, a scris oficialul pe Telegram, adăugând că au fost găsite două trupuri neînsuflețite.

Reuters a precizat că nu a putut verifica cele relatate de guvernatorul din Lugansk.

Ucraina și Occidentul au acuzat forțele ruse că țintesc civili, o acuzație pe care Federația Rusă continuă să o nege. Organizația Mondială a Sănătății spune și ea că a documentat deja 200 de cazuri de atacuri asupra facilităților sanitare și că va transmite informațiile către autoritățile în măsură să decidă dacă sau comisă crime de război sau nu.

Forțele ruse continuă să bombardeze intens și combinatul Azovstal, ultimul bastion al rezistenței ucrainene care apără orașul Mariupol, a menționat sâmbătă un comandant-adjunct din cadrul Regimentului Azov.

„Atât timp cât suntem în viață vom continua să luptăm pentru a-i respinge pe ocupanții ruși”, a subliniat căpitanul Sviatoslav Palamar, care a solicitat comunității internaționale să ajute la evacuarea soldaților răniți din uriașa oțelărie de la Marea Azov.

Kievul anunța sâmbătă că femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați în sfârșit din combinatul Azovstal.

La Zaporojie, oraș aflat sub control ucrainean care este situat la circa 230 de kilometri nord-vest de Mariupol, zeci de persoane care fugiseră din orașul-port pe cont propriu sau cu ajutorul voluntarilor așteptau să fie înregistrate într-o parcare amenajată pentru întâmpinarea refugiaților.

Urmăriți B1TV.ro și pe