Gest de solidaritate al britanicilor cu românii, după incidentul cu magazinul incendiat din Norwich: Refugiaţii sunt primiţi bine aici! (VIDEO)

Gest de solidaritate al britanicilor cu românii, după incidentul cu magazinul incendiat din Norwich: Refugiaţii sunt primiţi bine aici! (VIDEO)
foto: dp24.co.uk

Gest de solidaritate din partea britanicilor în cazul magazinului românesc incendiat în Norwich. Englezii au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru a-i ajuta pe proprietarii acestuia. De altfel, incidentul a stârnit revoltă în oraşul din regatul unit. Sute de oameni au ieşit în stradă în Norwich, dupa ce magazinul românesc a fost incendiat. Ministerul român de Externe a cerut autorităţilor britanice să clarifice natura incidentului şi să prevină o escaladare a tensiunilor, arată B1 TV.

Necazul românilor din Marea Britanie care au ramas fara magazin nu i-a lăsat indiferenţi pe locuitorii din orasul Norwich. Mai mulţi protestatari au ieşit in stradă lansând sloganuri impotriva rasismului si xenofobiei.

Oamenii au postat sute de mesaje pe ce a mai ramas din peretii magazinului incendiat unde se vindeau produse româneşti. Mai mult, britanicii s-au mobilizat şi au strâns, în numai câteva ore, peste 25.000 de lire sterline pentru a ajuta familia să îşi repună pe roate afacerea.

Gest de solidaritate al britanicilor cu românii, după incidentul cu magazinul incendiat din Norwich

#DIRECT_ONE_4tnu6q#

Magazinul The Village Shop a fost incendiat noaptea. Afacerea a fost distrusă în doar câteva clipe.

De când au magazinul, proprietarii spun că nu au primit nicio reclamaţie. Mai mult, vânzările mergeau destul bine iar printre clienţi nu se numărau doar români.

Ministerul Afacerilor Externe a cerut autorităţilor britanice să clarifice situaţia.

"Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie".

Mai multe agresiuni împotriva imigranţilor din Londra au avut loc în ultima vreme după votul privind Brexit.