Ieșire rară pentru un oligarh rus. Oleg Deripaska a folosit cuvântul „război” și spune că distrugerea Ucrainei ar fi „o greșeală colosală”

Ieșire rară pentru un oligarh rus. Oleg Deripaska a folosit cuvântul „război” și spune că distrugerea Ucrainei ar fi „o greșeală colosală”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev

Magnatul rus în afaceri cu aluminiu Oleg Deripaska a declarat marți că pentru Rusia ar fi „o greșeală colosoală” să distrugă Ucraina cu ofensiva sa militară, o ieșire rară a unui membru din elita de business rusă, transmite The Moscow Times.

Oleg Deripaska: Distrugerea Ucrainei ar fi o greșeală colosală

„Este în interesul Rusiei să distrugă Ucraina? Bineînțeles că nu, asta ar fi o greșeală colosală”, a spus oligarhul într-o conferință de presă la Moscova.

El a repetat sintagma „greșeală colosală” de mai multe ori și a folosit cuvântul „război” pentru a descrie campania militară a Rusiei în Ucraina, deși termenul a fost interzis la nivel național, iar Moscova insistă că efectuează o „operațiune militară specială” într-o țară pro-occidentală.

Pe de altă parte, Oleg Deripaska, care a fondat gigantul rus din sectorul aluminiului Rusal, a declarat că o eventuală schimbare de regim în Rusia nu este pe masă.

„Nu există niciun potențial pentru o schimbare de regim”, susține omul de afaceri, care consideră că „opoziția s-a retras din viața țării”.

Mai mulți opozanți ruși au fost forțați să plece în exil sau au fost trimiși la închisoare, iar presiunea pe vocile critice s-a intensificat odată cu invazia lansată în 24 februarie.

Oleg Deripaska se confruntă la rândul său cu sancțiunile pe care le-a introdus Occidentul în replică la agresiunea militară rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe