Imagini spectaculoase de la Mecca. Peste două milioane de musulmani s-au strâns pe Muntele Arafat (VIDEO)

Imagini spectaculoase de la Mecca. Peste două milioane de musulmani s-au strâns pe Muntele Arafat (VIDEO)
Foto: english.cctv.com

Imagini spectaculoase de la Mecca. Peste două milioane de musulmani s-au strâns pe Muntele Arafat în cea de-a doua zi a celei mai importante sărbători islamice, informează B1 TV.

Milioane de musulmani venite în Arabia Saudită din toate colţurile lumi au umplut străzile din Mecca în prima zi a sărbătorii şi s-au adunat în cea de-a doua în zona de pe Muntele Arafat în care se spune că Profetul Mohammed ar fi ţinut ultima sa predică.

Peste două milioane de musulmani s-au strâns pe Muntele Arafat în cea de-a doua zi a celei mai importante sărbători islamice

#DIRECT_ONE_ib1ms4#

Pelerinii s-au strâns în acest an pentru a se ruga pentru musulmanii aflaţi în zone de conflict precum Siria, Yemen sau Irak şi insită că Islamismul este o religie a păcii: ”Islamul nu are nici o legătură cu atacurile cu bombă şi terorismul. Islamul e o religie a păcii şi a dreptăţii şi interzice uciderea persoanelor inocente. Mass-media nu încearcă măcăr să înţeleagă şi sabotează imaginea Islamului. Islamul este o religie a păcii”.

După ce în urmă cu un an aproape 1.000 de pelerini au murit striviţi, la această ediţie autorităţile saudite au apelat la drone pentru a putea supraveghea mai detaliat mişcările mulţimii. Guvernul saudit a cheltuit milarde de dolari pentru extinderea zonei, uşurarea accesului pelerinilor şi securitate.