În următoarele două ierni, Europa va importa gaz natural american și hidrogen: „Prioritatea este reducerea dependenței Europei de gazul rusesc”

În următoarele două ierni, Europa va importa gaz natural american și hidrogen: „Prioritatea este reducerea dependenței Europei de gazul rusesc”
SUA și Europa vor anunța un acord privind reducerea dependenței de sursele de energie rusești. Sursa: Freepik

În încercarea de a izola Moscova pe fondul invadării Ucrainei, vineri, SUA și Europa vor anunța un acord privind reducerea dependenței de sursele de energie rusești și aprovizionarea cu gaz natural american și hidrogen în următoarele două ierni.

Prioritatea SUA și a aliaților europeni este de a reduce dependența de gaz rusesc. Comisia Europeană a prognozat că, anul acesta, dependența ar putea fi redusă cu două treimi, în timp ce deconectarea totală ar putea avea loc „cu mult înainte de 2030”, potrivit Bloomberg, preluat de profit.ro.

Gaz natural american și hidrogen, varianta pentru Europa

Consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat că acordul privind exportul de gaze naturale americane și hidrogen va fi anunțat de vineri.

„O prioritate majoră atât pentru președinte, cât și pentru aliații săi europeni este reducerea dependenței Europei de gazul rusesc, cu o foaie de parcurs pentru a face asta – ce pași trebuie să fie făcuți, cu ce pot contribui Statele Unite, ce trebuie să facă Europa însăși”, a spus Sullivan.

„Vă puteți aștepta ca SUA să caute modalități de a crește aprovizionarea cu GNL, aprovizionarea cu GNL către Europa”, a adăugat acesta referitor la aprovizionarea din SUA.

Comisia Europeană: stocarea cu gaze naturale la un nivel minim de 80% pentru iarna următoare şi de 90% pentru anii următori

Comisia Europeană a adus în discuție o propunere legislativă prin care introduce obligaţia de a stoca gaze naturale la un nivel minim de 80% pentru iarna următoare şi de 90% pentru anii următori.

„Pieţele mondiale şi europene ale energiei traversează o perioadă tulbure, în special de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Europa trebuie să ia măsuri rapide pentru a-şi asigura aprovizionarea cu energie în iarna următoare şi pentru a atenua presiunea pe care o resimt cetăţenii şi întreprinderile din cauza facturilor mari la energie. Propunerile de astăzi reprezintă încă un pas înainte în activitatea noastră intensă din acest domeniu”, a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`