Joe Biden va merge vineri în Polonia, după summitul NATO din Bruxelles

Joe Biden va merge vineri în Polonia, după summitul NATO din Bruxelles
Joe Biden va merge vineri în Polonia. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / Oliver Contreras

Vineri, președintele Joe Biden va vizita Polonia pentru a discuta răspunsul internațional pentru „criza umanitară și a drepturilor omului”, provocată de invazia Rusiei în Ucraina. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că Biden va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda, la Varșovia.

Joi, președintele american va merge la Bruxelles cu aliaţii NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene, iar călătoria se va concentra pe „continuarea adunării lumii în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei Ucrainei de către președintele Putin”.

Biden va merge în Polonia

După summitul NATO de la Bruxelles, Biden va efectua vizita în Polonia pentru „a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia Ucrainei”.

„Săptămâna aceasta, preşedintele Joseph R. Biden, Jr. va călători în Polonia după întâlnirile sale de la Bruxelles, Belgia, cu aliaţii noştri NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de a sprijini Ucraina şi de a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia acesteia.

Vineri, 25 martie, preşedintele Biden se va deplasa la Varşovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda. Preşedintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliaţii şi partenerii noştri, reacţionează la criza umanitară şi a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat Casa Albă, potrivit news.ro.

Joe Biden nu va călători în Ucraina

Casa Albă anunță că Joe Biden nu are „planuri” să viziteze Ucraina săptămâna viitoare.

Călătoria se va concentra pe continuarea adunării lumii în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei Ucrainei de către președintele Putin, dar nu există planuri de a călători în Ucraina”, a spus ea într-un tweet.

Joe Bidem este invitat de fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, să viziteze Ucraina în timp ce se află în Europa, la summit-ul NATO de la Bruxelles, săptămâna viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe