Mulți politicieni și instituții creștine, inclusiv Biserica maronită, cea mai mare a națiunii, au refuzat trecerea la ora de vară. Astfel, joia trecută, guvernul libanez a anunțat decizia prim-ministrului interimar Najib Mikati de a muta ora de vară la 21 aprilie.
După ce premierul a anunțat amânarea orei de vară, compania aeriană de stat libaneză Middle East Airlines a declarat că orele de decolare ale tuturor zborurilor programate pe aeroportul din Beirut între duminică și 21 aprilie vor fi anticipate cu o oră.
Și cele două rețele de telefonie mobilă ale țării au trimis cetățenilor mesaje în care le-au cerut să-și regleze ceasul manual și nu automat, pentru a nu schimba ora la miezul nopții.
Dar dacă unele instituții au urmat indicațiile, altele au refuzat să facă acest lucru, astfel încat mulți libanezi s-au trezit în situația de a fi nevoiți să jongleze cu programul de lucru și cu cel al școlilor cu diferite fusuri orare, într-o țară care în cel mai larg punct măsoară doar 88 de kilometri.
În timp ce instituțiile publice sunt, teoretic, legate de decizia guvernului, multe instituții private, inclusiv posturi de televiziune, școli și companii, au anunțat că vor ignora decizia și vor trece la ora de vară duminică, așa cum era planificat anterior.
Un video al unei întâlniri între prim-ministrul interimar Mikati și președintele Parlamentului Nabih Berri, divulgat de presa locală, îl arată pe Berri cerându-i lui Mikati să amâne aplicarea orei de vară pentru a le permite musulmanilor să întrerupă postul Ramadanului cu o oră mai devreme.