Lukașenko spune că Rusia va ajuta Belarus să producă rachete: „O rachetă foarte eficientă, similară modelului Iskander”

Lukașenko spune că Rusia va ajuta Belarus să producă rachete: „O rachetă foarte eficientă, similară modelului Iskander”
Lukașenko spune că Rusia va ajuta Belarus să producă rachete. Sursa Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat, marți, că Rusia va ajuta Belarus să producă rachete, între care rachete de tip Iskander. Afirmația a fost făcută în contextul unei reuniuni cu responsabili din domeniul apărării din ţara sa.

Lukașenko a subliniat că Belarusul caută să-și consolideze capacitățile militare, date fiind evenimentele din Ucraina. Acesta a precizat că țara sa are nevoie de armament modern și de înaltă capacitate, potrivit Belta.

Lukașenko, despre colaborarea cu Rusia: „Dezvoltăm o nouă rachetă”

Președintele belarus a specificat că și-a asigurat sprijinul preşedintelui rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni care a avut loc în Extremul Orient rus.

„Dezvoltăm o nouă rachetă. (…) O rachetă foarte eficientă, similară modelului Iskander. Există sprijin deplin”, a spus Lukașenko.

Lukașenko a mai subliniat că şefului Agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozi, i s-ar fi transmis să ofere sprijinul corespunzător Belarusului în acest sens.

„În prezența mea, președintele l-a instruit pe Dmitri Rogozin să ofere imediat sprijin, astfel încât să nu pierdem timpul reinventând roata, astfel încât să putem profita de experiența specialiștilor ruși, care au realizat racheta Iskander”, a adăugat șeful statului.

Lukașenko susține că Belarus pregătește „un răspuns adecvat la exercițiile NATO”

În Belarus începe a doua etapă a unei „verificări” a trupelor. Ministerul Apărării al Republicii Belarus a numit testul „un răspuns adecvat la exercițiile NATO”. Începutul celei de-a doua etape de testare a forțelor de reacție a fost anunțat de ministrul apărării din Belarus, Viktor Hrenin.

În acest context, Aleksandr Lukașenko a remarcat că așa-numita „operațiune specială” a Rusiei în Ucraina  „s-a prelungit”.

„Nu sunt suficient de informat asupra acestei probleme, pentru a spune dacă merge conform planului, așa cum spun rușii, sau cum simt eu. Vreau să subliniez din nou, simt că această operațiune a durat mai mult decât a fost planificat”, susține liderul Belarusului.

Urmăriți B1TV.ro și pe