Mark Zuckerberg sfidează Parlamentul britanic. Şeful Facebook refuză să fie audiat în scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg sfidează Parlamentul britanic. Şeful Facebook refuză să fie audiat în scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg, şeful Facebook, a refuzat solicitarea Parlamentului britanic de a fi audiat în scandalul Cambridge Analytica cu privire la furtul datelor personale, anunţă The Independent.

Co-fondatorul Facebook îşi va trimite în schimb unul dintre adjuncţii principali, a anunţat compania. Damian Collins, cel care conduce comitetul pentru mediul digital, cultură, media şi sport, îi solicitase lui Zuckerberg în termeni fermi, prin intermediul unei scrisori, să se prezinte personal în faţa Parlamentului.
Collins îi dăduse lui Zuckerberg termen până luni seara să răspundă la cerere.

Facebook a răspuns printr-o scrisoare datată 26 martie, în care precizează că îl va trimite ori pe Mike Schroepfer sau pe Chris Cox, ambii lucrând pentru Zuckerberg de peste 10 ani şi fiind printre cei mai vechi cu funcţii executive din companie.

În scrisoare nu se specifică motivele pentru care Mark Zuckerberg nu se va prezenta în faţa Parlamentului.

Zuckerberg a fost criticat în repetate rânduri pentru că nu a vorbit public despre acuzaţiile aduse companiei privind furtul datelor personale, la începutul scandalului Cambridge Analytica.
Pentru câteva zile, el nu a făcut niciun comentariu, pentru ca de-abia apoi să publice un comunicat pe Facebook, care de asemenea a primit multe critici din partea utilizatorilor reţelei.

Scrisoarea din partea Facebook este semnată de Rebecca Stimson, şefa departamentului de politici publice pentru Marea Britanie.
„Facebook conştientizează interesul publicului şi al Parlamentului pentru aceste probleme şi este de acord privind necesitatea lămuririi acestor probleme de la cele mai înalte niveluri ale companiei de către cei care au autoritatea de a vă răspunde la întrebări. Astfel, domnul Zuckerberg a rugat personal unul dintre adjuncţii săi să ofere probe comitetului”, precizează compania, în scrisoare.

În răspuns se precizează că doar 1% dintre cei care au descărcat aplicaţia pe care a folosit-o Cambridge Analytica pentru a aduna datele sunt din Marea Britanie.

Firma Cambridge Analytica este acuzată că a folosit ilegal datele de la 50 de milioane de persoane pentru a dezvolta un software („thisisyourdigitallife”) care ar permite anticiparea şi influenţarea votului alegătorilor. Datele ar fi fost folosite în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi în cea pro-Brexit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`