Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate

Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate. Foto: captură video Twitter

În mediul online a apărut o înregistrare video care surprinde momentul în care o mașină de luptă a infanteriei ruse e aruncată în aer de explozia unei mine antitanc.

Imaginile dramatice au fost filmate chiar dintr-o mașină aflată în spate, la câțiva metri distanță.

Blindatul, cu mai mulți militari urcați pe el, sare în aer

Din imagini, înregistrate în regiunea Vuhledar din Donețk, se observă cum blindatul din față, cu mai mulți militari urcați pe el, sare în aer într-o curbă, în timp ce trece pe lângă un tanc care staționează. Explozia, extrem de puternică, aruncă în aer mai multe părți din mașina de luptă.

În același moment, blindatul aflat în spate (și de pe care e filmată întreaga acțiune) se oprește brusc, cel mai probabil din cauza unei pene de motor.

Un militar rus iese pe jumătate din turelă și începe să înjure și să strige la șofer să repornească mai repede motorul.

“Să-mi bag.. Haide, pornește-te, în.. ! Hai, hai, hai (Davai, davai)! Da, așa!, dă-i înapoi, repede!”, potrivit Digi24.

Militarii ruși reușesc să se salveze

Din blindatul distrus de mina antitanc se văd opt militari ruși care reușesc să se salveze și care aleargă dezorientați, fără arme. Blindatul, de tip BMP, este una din mașinile de luptă standard ale infanteriei ruse.

Un astfel de blindat are un echipaj de 3 militari și poate transporta alți 8. Militarii ruși preferă să stea cocoțați pe astfel de vehicule, deoarece consideră că au mai multe șanse să scape cu viață decât în situația în care s-ar afla în interiorul mașinii când aceasta declanșează o mină antitanc.

Urmăriți B1TV.ro și pe