O filmare publicată de Ministerul rus al Apărării arată locul unde au fost trimiși luptătorii ucraineni răniți de la combinatul Azovstale

O filmare publicată de Ministerul rus al Apărării arată locul unde au fost trimiși luptătorii ucraineni răniți de la combinatul Azovstale. Sursa Foto: Twitter/ Captură Video/@DailyWorld24

Ministerul Apărării al Rusiei a postat miercuri o înregistrare video cu locul în care susțin că au fost trimiși luptătorii ucraineni răniți de la combinatul Azovstale.

Soldații ucraineni au fost internați într-un spital din orașul Novoazovsk și primesc tratament după ce s-au predat, potrivit TASS.

Rusia a publicat o un video din spitalul unde au fost trimiși luptătorii Azovstal

Autoritățile rusești au transmis miercuri că în ultimele 24 de ore, 694 de soldați ucraineni s-au predat la Azovstal, printre aceștia aflându-se și luptători ai regimentului Azov.

În înregistrarea video ajusă virală pe rețelele de socializare, este filmată o încăpere în care se află cel puțin cinci paturi, toate ocupate de un grup de bărbați.

Persoanele care aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost trimise pentru tratament la un spital din orașul Novoazovsk, conform declarațiilor lui Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus.

Ucraina speră să-și scoată luptătorii din teritoriile ocupate de ruși

Atitudinea este normală. Mi-au examinat piciorul, au spus că totul este în regulă”, spune în filmare Victor Shaposhnikov, unul dintre bărbații internați acolo.

De asemenea, autoritățile ucrainene au declarat că speră la schimb de prizonieri de război pentru a-și scoate luptătorii din teritoriile ocupate de separatiștii proruși.

Cu toate acestea, Procuratura Generală din Rusia a cerut declararea Regimentului Azov organizație teroristă, ceea ce a duce, pentru luptătorii ucraineni din acest batalion, condamnarea la închisoare și în niciun caz eliberarea lor în cadrul unui schimb de prizonieri.

Urmăriți B1TV.ro și pe