Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)

Consilierul președintelui ucrainean: Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă (video)
Foto: Hepta/Sputnik / Ilya Pitalev.

Procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este complex. Mihail Podoliak, consilierul președintelui ucrainean, în cadrul unui interviu pentru Radio NV.

Oficialul a remarcat că astăzi există multe comentarii de la diferite persoane care „nu au nimic de-a face cu procesul de negociere în sine și, în general, acestea sunt negocieri foarte dificile, pentru că se referă la viața oamenilor”.

Negocieri dificile

„Și înțelegeți că Azovstal, Mariupol, Regimentul Azov, toți apărătorii orașului Mariupol sunt foarte simbolici, inclusiv pentru Federația Rusă din punct de vedere negativ. (…)

Acum trebuie să spunem că procesul de evacuare continuă și este dificil. Vedeți declarațiile pe care le fac mass-media și politicienii ruși  sunt foarte agresive, așa că să fim totuși atenți la asta”, a adăugat Podoliak.

Operațiunea de salvare e în desfășurare

Consilierul a precizat că există „o mulțime de mediatori influenți în procesul de negociere, inclusiv instituții internaționale, reprezentanți ai unor alte țări”.

El a spus că tot ce „putem spune după ce vom termina această operațiune, o vom spune”. Și astăzi este inutil să vorbim despre asta, pentru a nu expune oamenii noștri la mari riscuri, a adăugat el.

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat demararea unei operațiuni de salvare a apărătorilor orașului Mariupol blocați pe teritoriul uzinei.

Urmăriți B1TV.ro și pe