Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)

Consilierul președintelui ucrainean: Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă (video)
Foto: Hepta/Sputnik / Ilya Pitalev.

Procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este complex. Mihail Podoliak, consilierul președintelui ucrainean, în cadrul unui interviu pentru Radio NV.

Oficialul a remarcat că astăzi există multe comentarii de la diferite persoane care „nu au nimic de-a face cu procesul de negociere în sine și, în general, acestea sunt negocieri foarte dificile, pentru că se referă la viața oamenilor”.

Negocieri dificile

„Și înțelegeți că Azovstal, Mariupol, Regimentul Azov, toți apărătorii orașului Mariupol sunt foarte simbolici, inclusiv pentru Federația Rusă din punct de vedere negativ. (…)

Acum trebuie să spunem că procesul de evacuare continuă și este dificil. Vedeți declarațiile pe care le fac mass-media și politicienii ruși  sunt foarte agresive, așa că să fim totuși atenți la asta”, a adăugat Podoliak.

Operațiunea de salvare e în desfășurare

Consilierul a precizat că există „o mulțime de mediatori influenți în procesul de negociere, inclusiv instituții internaționale, reprezentanți ai unor alte țări”.

El a spus că tot ce „putem spune după ce vom termina această operațiune, o vom spune”. Și astăzi este inutil să vorbim despre asta, pentru a nu expune oamenii noștri la mari riscuri, a adăugat el.

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat demararea unei operațiuni de salvare a apărătorilor orașului Mariupol blocați pe teritoriul uzinei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni