OMS avertizează: Sunt mai multe șanse să câștigi la loto decât să scapi de infecția cu noul coronavirus (VIDEO)

OMS avertizează: Sunt mai multe șanse să câștigi la loto decât să scapi de infecția cu noul coronavirus (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Șansele de a evita infecția cu noul coronavirus sunt foarte mici și doar un vaccin și măsurile de protecție pot ajuta în lupta cu COVID-19, avertizează dr. Mike Ryan, director executiv al Programului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Urgenţe Sanitare. Specialistul susține că, în acest moment, o persoană are mai multe șanse să câștige a loterie decât să scape de infecția cu SARS-CoV-2, informează telegraph.co.uk.

Specialiștii de la OMS susțin că există șanse mici ca infecția cu coronavirus să fie evitată: Sunt mai mari șansele să câștigi la loto

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Mike Ryan, în cadrul unui interviu transmis live pe Twitter.

Precizările reprezentantului OMS vin în urma unor comentarii ale medicului Maria van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, cu privire la creșterea îngrijorătoare a ritmului îmbolnăvirilor în Europa și în alte regiuni ale lumii.

Aceasta a atras atenția asupra faptului că se constantă înmulțiri ale internărilor în secțiile de terapie intensivă, în special în Spania, Franța, Muntenegru, Ucraina și unele state ale SUA.

„Acest lucru este îngrijorător pentru că nu a început încă sezonul gripal”, a precizat Maria van Kerkhove, în cadrul aceluiași interviu.

„Încă pierdem 5.000 de persoane zilnic, acestea fiind decese COVID confirmate. Aici nu sunt luate în calcul persoanele care mor fără a fi testate sau decesele survenite din alte cauze pentru că serviciile de sănătate au fost întrerupte”, mai subliniază directorul executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare.

Totodată, acesta a menționat că inclusiv în cazul pacienților care manifestă așa-zise forme „ușoare” ale bolii nu se cunoaște cu exactitate care sunt efectele pe termen lung ale infecției cu SARS-CoV-2. Asta pentru că nici măcar tinerii nu se recuperează complet după ce s-au vindecat de COVID-19.

OMS avertizează: Sunt mai multe șanse să câștigi la loto decât să scapi de infecția cu noul coronavirus

A fost depășit pragul de 30 de milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial

Precizările specialiștilor din cadrul OMS vin în contextul în care omenirea a depășit pragul de 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus.

De la începutul pandemiei deCOVID-19și până în prezent, peste 22 de milioane de persoane testate pozitiv au fost declarate vindecate. Pe de altă parte, peste 940.000 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19au murit de la debutul crizei sanitare, potrivit datelor publicate pesite-ulUniversităţiiJohns Hopkins.

Din cele 30 de milioane de îmbolnăviri confirmate în toată lumea, cele mai multe au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii.Peste 6,6 milioane de americani s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2, bilanțul deceselor pe teritoriul american depășind 197.000. Al doilea cel mai afectat stat din lume din punctul de vedere al cazurilor de contaminare este India, cu peste 5,1 milioane de infectări. Pe locul al treilea la nivel global se află Brazilia, unde peste 4,4 milioane de oameni s-au infectat, până acum, cu SARS-CoV-2.

Între timp, continuă cursa pentru descoperirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus.

După întreruperea studiilor clinice făcute de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, din cauza efectelor adverse apărute la unul dintre participanți, Universitatea Oxford a transmis, recent că nu există dovezi suficiente care să arate că aceste manifestări au legătură cu vaccinul în sine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`