Peste 8.000 de ucraineni au fost salvați și evacuați din punctele fierbinți

Peste 8.000 de ucraineni au fost salvați și evacuați din punctele fierbinți
Foto: captura video.

Șapte dintre cele opt coridoare umanitare convenite au fost activate luni, 21 martie. Prin urmare, 8.057 de persoane au fost salvate și evacuate.

Peste 3.000 de oameni din Mariupol, salvați

Anunțul a fost făcut de Irina Vereshchuk, viceprim-ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate, prin intermediul unui  mesaj video, publicat pe rețelele de socializare.

Potrivit acesteia, 3.007 locuitori din Mariupol au fost trimiși luni, 21 martie, în regiunea Zaporojie. Oamenii au primit asistența necesară.

„Astăzi, 26 de autobuze au ajuns în orașul Berdiansk. Dificultățile create de trupele de ocupație la punctele de control de-a lungul traseului către Mariupol, din păcate, nu permit autobuzelor să ajungă rapid în locurile unde se adună oamenii.

Evacuare din orașele Berdiansk, așezările OTC Mangush, în special satul Melekino și satul Nikolskoye vor avea loc mâine dimineață de la 9.00 la 11.00. Alte 27 de autobuze mari de-a lungul traseului vor fi trimise și din orașul Zaporojie.

Rezolvăm problema livrând combustibil suplimentar la Berdiansk mâine pentru a continua alimentarea gratuită a mașinilor locuitorilor din Mariupol.

Sediul continuă să lucreze în Berdiansk, unde locuitorilor din Mariupol le este oferită toată asistența necesară: hrană, îngrijiri medicale, locuri de odihnă”, a precizat Irina Vereșciuk.

Ocupanții au tras în coloană

Ministra a mai spus, în timpul bilanțului de luni, că în regiunea Kiev, pe traseul de la satul Velika Dimerka la Brovari, au fost scoși peste 4.370 de oameni.

380 de persoane au fost evacuate pe traseul de la Bucha și Vorzel, iar ajutor umanitar a fost livrat sub formă de alimente, medicamente și îmbrăcăminte.

Potrivit acesteia, evacuarea din satul Kozarovichi în orașul Vîshgorod nu a avut loc – trupele de ocupație au tras în coloană și nu au permis oamenilor să plece.

„Peste 300 de persoane au fost evacuate de-a lungul coridorului umanitar de la orașele Lisichansk, Severodonetsk și Gornoie până la orașul Bakhmut”, a remarcar viceprim-ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni