Regina Elisabeta şi prinţul consort Philip, anunț rar „pentru a preveni inexactitățile”: Au fost vaccinaţi împotriva COVID-19

Regina Elisabeta şi prinţul consort Philip, anunț rar „pentru a preveni inexactitățile”: Au fost vaccinaţi împotriva COVID-19
sursa Foto: Instagram

Regina Elisabeta şi prinţul consort Philip au fost vaccinați împotriva noului coronavirus, a declarat Palatul Buckingham.

Cuplul a primit sâmbătă primele doze de vaccin anti-COVID-19 , potrivit unui purtător de cuvânt, într-un anunț rar care comentează problemele de sănătate privată ale regalei .

Se înțelege că regina a decis că informațiile ar trebui făcute publice pentru a preveni inexactitățile și speculațiile suplimentare.

O sursă regală a confirmat că injecțiile au fost administrate de un medic de uz casnic regal la castelul Windsor.

Regina, în vârstă de 94 de ani, și Philip, în vârstă de 99 de ani, au petrecut izolarea în Anglia, adăpostindu-se acolo, după ce au decis să aibă un Crăciun liniștit la reședința lor din Berkshire, renunțând la tradiționala familie regală de la Sandringham .

Corespondentul regal al Sky News, Rhiannon Mills, a declarat că este o mișcare „incredibil de neobișnuită” a Palatului pentru a face știrile publice.

„De când am aflat că vaccinurile COVID-19 urmau să fie lansate în Marea Britanie, s-au speculat dacă și când regina și prințul Philip vor beneficia de el – până la urmă, din cauza vârstei lor și nu doar a pozițiilor lor, au fost în fruntea listei”, a spus ea.

„Palatul a spus în mod constant că aceasta a fost o chestiune privată pentru monarhul de 94 de ani și pentru consoarta sa de 99 de ani, foarte în concordanță cu modul în care ar avea de obicei de-a face cu orice legătură cu sănătatea lor”.

Regina a fost cea care a decis că vrea să anunțe știrea, a spus Mills, care este „extrem de semnificativă”. Este probabil să aibă efectul de a oferi membrilor sceptici ai publicului mai multă încredere în vaccin.

În SUA, personalități publice cheie au fost fotografiate în timp ce erau vaccinate, președintele ales Joe Biden apărând la televiziunea live când a primit o doză în decembrie.

„Mesajul de serviciu public pe care îl trimite îi va încânta fără îndoială pe cei din numărul 10 și serviciul de sănătate care doresc să promoveze faptul că vaccinarea este sigură”, a spus Mills.

„Regalele din trecut au dat un exemplu puternic în ceea ce privește descoperirile medicale. Regina Victoria a folosit cloroformul ca anestezic în timpul nașterii, iar regina Elisabeta a II-a a încălcat protocolul când a făcut public faptul că prințului Charles și prințesei Anne i s-a dat poliomielita. vaccin în 1957”.

„Anunțul de astăzi este un vis al relațiilor publice, monarhul și soțul ei arătând că cred în vaccin și este corect ceea ce trebuie făcut; dând din nou un exemplu restului țării, așa cum regina și familia ei au încercat să facă bine pe tot parcursul pandemiei”.

Prințul de Wales și ducele de Cambridge au avut coronavirus

Prințul de Wales și ducele de Cambridge au contractat amândoi coronavirus în timpul primului val de pandemie.

Charles a fost descris ca având simptome ușoare și și-a pierdut simțul gustului și mirosului pentru o perioadă, în timp ce s-a raportat că fiul său William a fost lovit „destul de greu” de virus.

Într-o vizită la un centru de vaccinare de la Spitalul Regal Gloucestershire înainte de Crăciun, Charles a spus că este „în jos pe listă” pentru vaccin.