Românii amatori ai târgului de Crăciun din Londra ar trebui să-și reconfigureze traseul. Sindicatele din Marea Britanie au anunțat o grevă uriașă chiar de sărbători

Românii amatori ai târgului de Crăciun din Londra ar trebui să-și reconfigureze traseul. Sindicatele din Marea Britanie au anunțat o grevă uriașă chiar de sărbători
Românii amatori ai târgului de Crăciun din Londra ar trebui să-și reconfigureze traseul. Sindicatele din Marea Britanie au anunțat o grevă uriașă chiar de sărbători, sursă foto: captură YT

Noile date ale grevei trenurilor din Marea Britanie au fost anunțate, sindicatele vizând Crăciunul și sărbătorirea Cupei Mondiale de fotbal.

40.000 de lucrători feroviari au anunțat că vor intra în grevă cu doar o săptămână înainte de Crăciun

Marea Britanie se confruntă cu un sezon festiv sumbru după ce 40.000 de lucrători feroviari au anunțat că vor intra în grevă cu doar o săptămână înainte de Crăciun, anunță The Sun.

Noile date ale grevei trenurilor din Marea Britanie au fost anunțate, sindicatele vizând Crăciunul și sărbătorirea Cupei Mondiale de fotbal, sursă foto: captură YT

Membrii sindicatului RMT vor abandona căile ferate din întreaga țară pe 13, 14, 16 și 17 decembrie – ultima săptămână a Cupei Mondiale.

Și mai multe astfel de acțiuni vor începe în noul an, cu greve planificate pentru 3, 4, 6 și 7 ianuarie.
RMT a rămas blocat într-o dispută majoră cu operatorii feroviari în ceea ce privește salariile, securitatea locurilor de muncă și condițiile de muncă.

Populația să-și îndrepte furia și frustrarea către guvern, anunță șeful sindicatului feroviar

De luni de zile, negociatorii din ambele părți au încercat și nu au reușit să ajungă la un acord.
Șeful sindicatului, Mick Lynch, a declarat: „Am fost rezonabili, dar este imposibil să găsim un acord negociat atunci când guvernul prezidează aceste discuții.

Între timp, mesajul nostru către cetățeni este că ne pare rău că vă deranjăm, dar vă îndemnăm să vă îndreptați furia și frustrarea către guvern și către angajatorii feroviari în această ultimă fază a acțiunii.”

Steve Montgomery, președinte al organismului industrial Rail Delivery Group, a declarat: „Ar fi tragic dacă mai multe greve feroviare ar distruge primul sezon festiv real de care milioane de familii nu s-au mai bucurat din 2019.

Membrii sindicatului RMT vor abandona căile ferate din întreaga țară pe 13, 14, 16 și 17 decembrie – ultima săptămână a Cupei Mondiale, sursă foto: captură YT

„Timp de doi ani au sacrificat distracția și festivitățile obișnuite pentru binele celor dragi și al țării. De asemenea, grevele vor scoate și mai mulți bani din buzunarele personalului feroviar și vor devasta pub-urile, restaurantele și magazinele care depind de această perioadă a anului pentru a face profit.”

Marea Britanie intră într-o iarnă de nemulțumiri și sărăcire

Pe lângă căile ferate, o mulțime de alte servicii publice riscă să se prăbușească pe măsură ce Marea Britanie intră într-o iarnă de nemulțumire.

La începutul acestei luni, Colegiul Regal al Asistenților Medicali, vechi de 106 ani, a votat să organizeze prima sa grevă la nivel național.

Spitalele din întreaga națiune se confruntă cu o lipsă masivă de personal, în timp ce liderii sindicali cer o creștere salarială de 17% pentru membrii săi care muncesc din greu.

De asemenea, aproximativ 100.000 de funcționari publici își vor părăsi locurile de muncă în perioada sărbătorilor.

Lucrătorii din cadrul Forțelor de Frontieră și ai Biroului de Pașapoarte se numără printre cei care cer angajatorilor lor guvernamentali o creștere salarială de 10%.

Urmăriți B1TV.ro și pe