Senatul SUA a aprobat 40 de miliarde de dolari sub formă de ajutor pentru Ucraina. Joe Biden a salutat votul legiuitorilor americani / Reacția Kievului: „Ne îndreptăm către victorie strategic și cu încredere”

Senatul SUA a aprobat 40 de miliarde de dolari sub formă de ajutor pentru Ucraina. Joe Biden a salutat votul legiuitorilor americani / Reacția Kievului: „Ne îndreptăm către victorie strategic și cu încredere”
În centrul imaginii este Chuck Schumer, liderul majorității democrate din Senatul Statelor Unite. Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

Senatul SUA a aprobat cu un vot covârșitor, joi, un ajutor în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar proiectul a fost transmis Casei Albe pentru a fi promulgat de președintele american Joe Biden, în condițiile în care Washingtonul accelerează eforturile pentru a menține fluxul de asistență militară către Kiev, transmite Reuters.

40 de miliarde de dolari sub formă de ajutor pentru Ucraina

Senatul a adoptat ajutorul de urgență cu un vot de 86 la 11, iar acesta cuprinde asistență militară, economică și umanitară deopotrivă, fiind vorba despre cel mai mare pachet de ajutor transmis de SUA către Ucraina până la acest moment. Toate cele 11 voturi „împotrivă” au venit din rândurile republicanilor.

Larga susținere bipartizană de care s-a bucurat proiectul a reliefat dorința legiuitorilor americani de a sprijini efortul de război pe care îl depune Ucraina, fără a angaja trupe SUA în conflict.

„Acesta este un pachet mare și va satisface marile nevoi ale poporului ucrainean, care se luptă pentru supraviețuirea sa”, a declarat Chuck Schumer, liderul majorității democrate din Senatul SUA.

Joe Biden a salutat votul din Senatul SUA

Președintele Statelor Unite a explicat că adoptarea proiectului oferă garanția că nu vor exista blocaje în finanțarea americană pentru Ucraina.

„Aplaud Congresul pentru că a transmis lumii un mesaj bipartizan clar că poporul Statelor Unite este alături de bravul popor al Ucrainei în timp ce își apără democrația și libertatea”, a subliniat liderul american, care a precizat totodată că în cursul zilei de joi va anunța un nou pachet de asistență în securitate.

Cum a reacționat Kievul

Un consilier prezidențial ucrainean de top a mulțumit Senatului american și a spus că banii vor contribui la victoria împotriva Rusiei.

„Ne îndreptăm către victorie strategic și cu încredere”, a spus Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe