SUA, avertizare de securitate pentru cetățenii aflați în Afganistan. Ce sunt sfătuiți să nu facă

SUA, avertizare de securitate pentru cetățenii aflați în Afganistan. Ce sunt sfătuiți să nu facă
6627447 19.08.2021 Taliban (terrorist organization, banned in Russia) militants sit in a car in the street of Mehtarlam, the capital of Laghman province in eastern Afghanistan. The Taliban offensive across Afghanistan was completed on August 15 by the seizure of Kabul. Ashraf Ghani resigned from the presidential post and left the country. The movement declared the end of the years-long war. Stringer / Sputnik

SUA a emis o avertizare de securitate pentru cetățenii aflați în Afganistan. Autoritățile le recomandă să evite să călătorească spre aeroportul din Kabul.

În nota publicată pe site, ambasada avertizează cu privire la „posibile ameninţări la adresa securităţii în afara porţilor” aeroportului.

Sfătuim cetăţenii americani să evite să călătorească spre aeroport şi să evite porţile aeroportului în această perioadă cu excepţia cazului în care primiţi instrucţiuni individual din partea unui reprezentant al guvernului SUA”.

Ambasada a transmis că orice cetăţean american în Afganistan care nu a completat încă un formular de cerere de repatriere asistată „ar trebui să facă asta cât de curând posibil”.

„Nu sunaţi la ambasada SUA din Kabul pentru detalii sau actualizări despre zbor. Acest formular este singurul mod de a comunica interesul pentru opţiuni de zbor”.

Mii de afgani încearcă care încearcă să evadeze din țara cuprinsă de teroare se înghesuie să prindă ultimele zboruri militare spre occident, însă își riscă viața, riscând să fie împușcați.