Ucraina introduce răspunderea penală pentru filmarea mișcării și a pozițiilor trupelor militare

Ucraina introduce răspunderea penală pentru filmarea mișcării și a pozițiilor trupelor militare
Foto: Facebook/Міністерство оборони України.

Ucraina introduce răspunderea penală pentru filmarea mișcării și a pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei.

Militarii nu mai pot fi filmați de civili

Reprezentanții autorităților ucrainene și ai comandamentului militar au cerut în repetate rânduri oamenilor să nu înlăture pozițiile și mișcările Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit autorităților, aceste materiale pot ajuta inamicul și pot provoca daune ireparabile. Au fost deja înregistrate cazuri în care ocupanții ruși au ales ținte pe baza unor fotografii sau videoclipuri publice.

De exemplu, acum  trei zile, Serviciu de Securitatea a reținut un blogger, din cauza căruia inamicul a tras într-un centru comercial din Kiev. Acum, pentru astfel de acțiuni este prevăzută răspunderea penală.

Prin urmare, diseminarea de informații despre circulația muniției și filmarea locației Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi pedepsite cu închisoare.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine UA (@ukraine.ua)

Ucraina înăsprește pedepsele

Potrivit deputatului popular Oleksiy Goncharenko, Rada Supremă a votat joi, 24 martie, completarea Codului penal cu articolul 114-2: Diseminarea neautorizată a informațiilor privind direcția, circulația armelor, armelor și muniției în Ucraina în stare marțială sau de urgență.

Aceasta include trei articole:

  • Difuzarea de informații despre direcția, circulația armelor, armelor și munițiilor în Ucraina, inclusiv circulația acesteia pe teritoriul Ucrainei, dacă aceste informații nu au fost plasate în domeniul public de către Statul Major sau Ministerul Apărării sau în surse oficiale ale departamentelor competente ale țărilor partenere, săvârșite în condițiile legii marțiale sau a stării de urgență, se pedepsește cu privațiune de libertate pe un termen de la trei până la cinci ani.
  • Diseminarea de informații despre mișcarea, mișcarea sau localizarea Forțelor Armate ale Ucrainei sau a altor formațiuni militare, dacă este posibilă identificarea acestora pe teren, dacă aceste informații nu au fost plasate în domeniul public de către Statul Major al Forțelor Armate. Ucrainei în stare de lege marțială sau stare de urgență, se pedepsește cu închisoare de la cinci la opt ani.
  • Acțiunile prevăzute în părțile 1 și 2 ale articolului, săvârșite prin conspirație anterioară de către un grup de persoane sau din motive de mercenari sau în scopul furnizării unor astfel de informații unui stat care efectuează o agresiune armată împotriva Ucrainei sau a unei formațiuni armate ilegale sau dacă au avut consecinţe grave, se pedepsesc cu închisoare de la opt la doisprezece ani.
Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine UA (@ukraine.ua)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor
19:53 - De ce s-a îngrășat chef Sorin Bontea în ultima vreme: „Mi-e foame de aș mânca și pietre”
19:24 - Bărbat de 73 de ani, dat dispărut în Capitală. Ultima oară a fost văzut în zona Pantelimon
19:13 - MAE: Se confirmă cetăţenia română a unei persoane reţinute în aşa-zisa republică Abhazia. Reprezentanţii ministerului continuă demersurile pentru a acorda asistenţa consulară
18:41 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 decembrie: Majoritatea Balanțelor sunt la o răscruce în ce privește investițiile, gestionarea zonei financiare (VIDEO)
18:17 - Ministerul Culturii: Mircea Diaconu lasă în urma lui o moștenire artistică impresionantă. Rămâne un simbol al talentului și al pasiunii pentru artă
17:58 - SRI vrea să se odihnească după ce a pierdut războiul hibrid: Își renovează hotelul din Călimănești-Căciulata. Valoarea investiției e de zeci de milioane de lei
17:27 - Un primar din Prahova a fost pus sub control judiciar într-un dosar deschis după moartea unui adolescent
16:54 - USR cere publicarea execuției bugetare: „De ce? Ca să știm pe ce s-au cheltuit banii noștri și ca să luăm decizii corecte pentru 2025. Fără cifre clare, nu putem repara nimic”
16:30 - Tiberiu Boşutar, deputat-ales AUR, e cercetat sub control judiciar, după ce a instigat la aruncarea în aer a sediilor unor instituții