Un colonel rus îl critică pe Vladimir Putin: „Cu ce trimitem oameni pe front? Cu armele de ieri, când Ucraina are arme NATO?”

Un colonel rus îl critică pe Vladimir Putin: Cu ce trimitem oameni pe front? Cu armele de ieri, când Ucraina are arme NATO?
Foto: Hepta - Mikhail Voskresenskiy

Un colonel rus al armatei din Moscova aflat în retragere susține că forțele ruse nu pot concura în materie de armament cu cele ale Ucrainei,  în cadrul unei dezbateri la unul dintre principalele canale TV de stat.

Potrivit colonelului rus, Rusia a suferit pierderi mari de-a lungul invaziei ruse în Ucraina, și nu ar mai ajuta nici măcar mobilizarea generală.

Acesta a adăugat un comentariu cu privire la armele de luptă, spunând: „Cu ce trimitem oameni pe front? Cu armele de ieri, când Ucraina are arme NATO?”. Această discuție a luat naștere în urma speculațiilor că președintele rus Putin va anunța mobilizarea în masă, ca să trimită mai multe forțe în Ucraina.

„Nu avem rezervele, nu avem piloții, nu avem nici avioanele”

Conform colonelului rus în retragere, Mihail Hodarionok a declarat că: „Să ne imaginăm că bat tobele, cântă fanfara și că este anunțată mobilizarea generală. Cât de repede de la declararea mobilizării putem trimite primul regiment de avioane de luptă? Am reuși până la Anul Nou? Nu avem rezervele, nu avem piloții, nu avem nici avioanele. Așa că mobilizarea ar fi de prea puțin ajutor. Dacă în seara asta ordonăm construirea de noi nave militare, când va fi gata prima? În doi ani. Asta e problema cu mobilizarea.” a specificat acesta.

De asemenea, Mihail Hodarionok a vorbit și despre demersurile unei eventuale divizi de tancuri noi, susținând că: „Dacă ne fixăm ca obiectiv să formăm o nouă divizie de tancuri, când va fi gata? Aș spune că în cel puțin 90 de zile și nu ar fi echipată cu arme moderne pentru că nu avem arme și echipamente moderne în depozite. Să trimitem oameni înarmați cu armele de ieri la un război de secol XXI într-o luptă împotriva armelor NATO nu ar fi bine”.

Rusia a prezentat noile sale lansatoare de rachete la parada militară

Miercuri, ministerul Apărării a transmis că Rusia va prezenta unele dintre noile sale arme cu ocazia tradiţionalei parade militare de pe 9 mai, de Ziua Victoriei, informează dpa.

„Pentru prima dată, lansatoarele de rachete multiple moderne de tipul Tornado-G, de calibrul 122 mm şi echipate cu control automat şi sisteme de control al focului vor străbate Piaţa Roşie în coloana motorizată”, a declarat ministrul apărării Serghei Şoigu, relatează agenţia de ştiri Interfax.

Urmăriți B1TV.ro și pe