Rusia a mutat rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina

Rusia a mutat rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina
Românii sunt încurajați să doneze sânge pentru cetățenii și militarii ucraineni răniți (foto: Hepta/Zuma Press / Ricardo Rubio)

Acumularea militară a Rusiei în apropierea Ucrainei s-a extins, iar acum include rezerve de sânge împreună cu alte materiale medicale care i-ar permite să trateze victimele de război, conform Reuters.

Acesta este un alt indicator cheie al pregătirii militare a Moscovei, au declarat trei oficiali americani.

Actuali și foști oficiali americani spun că indicatorii concreți — cum ar fi rezervele de sânge — sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova ar fi pregătită să efectueze o invazie, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

Duminică, de la ora 16.00, B1 TV va difuza documentarul de excepție „Ascensiunea lui Vladimir Putin”, despre traseul liderului de la Kremlin.

Dezvăluirea proviziilor de sânge, realizată de oficiali americani anonimi, se adaugă la avertismentele tot mai mari oferite de SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru un război cu Ucraina, după ce Kremlinul a adunat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor țării vecine.

Mutarea rezervelor de sânge la graniță- un nou indicator clar de război

Pentagonul a dezvăluit anterior desfășurarea „suportului medical”.

Totuși dezvăluirea privind mutarea proviziilor de sânge adaugă un nivel de detaliu despre care experții spun că este esențial pentru a determina pregătirea militară a Rusiei.

„Acest fapt nu garantează că va avea loc un atac, dar nu se poate executa unul decât cu asta (n.r. priviziile de sânge) la îndemână”, a spus Ben Hodges, un general-locotenent în retragere din SUA, aflat acum la Institutul de cercetare Centrul pentru Analiza Politicilor Europene.

Atât SUA, cât și Rusia, refuză să comenteze oficial

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns momentan unei cereri scrise de comentarii.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe nu a comentat momentan nicio mișcare rusă a proviziilor de sânge, dar a remarcat avertismentele publice repetate ale SUA cu privire la pregătirea militară a Rusiei.

Pentagonul a refuzat să discute despre evaluările informațiilor.

Cei trei oficiali americani care au vorbit despre proviziile de sânge au refuzat să spună în mod specific când au detectat Statele Unite deplasarea lor către formațiunile din apropierea Ucrainei. Cu toate acestea, doi dintre ei au spus că a fost în ultimele săptămâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe