„Ascensiunea lui Vladimir Putin”, un documentar de excepţie difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 16.00, despre traseul liderului de la Kremlin

Ascensiunea lui Vladimir Putin, un documentar de excepţie difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 16.00, despre traseul liderului de la Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin susține, într-un articol, că ucrainenii sunt o parte inseparabilă a națiunii ruse și că România a ocupat Basarabia și Bucovina de Nord. Foto: Hepta - Aleksey Nikolskyi

Documentarul ”ASCENSIUNEA LUI VLADIMIR PUTIN” este o biografie a liderului rus, ascensiunea sa la putere, politica Rusiei după dizolvarea URSS-ului, dar și relația cu Statele UNite.

Marcat de copilăria sa în Leningradul devastat de război, Vladimir Putin devine interesat de serviciul secret KGB încă din adolescență. Anul 1989 îl găsește în serviciul KGB, la biroul din Dresda (RDG).

Cum şi-a îndepărtat Putin adversarii din Rusia

Odată cu prăbușirea URSS, Vladimir Putin începe să fie tot mai apropiat de domeniul politic, ocupând funcții administrative locale și centrale, până când ajunge să fie numit prim ministru al lui Boris Yeltsin, la recomandarea oligarhului rus Boris Berezovski.

Putin a profitat de crizele interne ale Rusiei pentru a-și îndepărta adversarii, a reduce presa la tăcere și a-și consolida puterea. Documentarul prezintă și modul în care Rusia a fost implicată în societatea și în politica internă a SUA, în alegeri, relația cu Donald Trump și Hillary Clinton, dar și apariția și utilizarea fake-news-urilor.

Documentarul ”ASCENSIUNEA LUI VLADIMIR PUTIN” va fi difuzat duminică, ora 16:00, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina
21:21 - Ploiești: Un bărbat a murit în fața Spitalului Municipal. Paznicul l-ar fi văzut, dar nu a alertat medicii